Ühenda meile

Kliimamuutus

Kliimakindla tuleviku ehitamine: uued juhised, mis aitavad ELi riikidel oma kliimaga kohanemisstrateegiaid ajakohastada

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon võttis täna vastu uue komplekti suunised abistada liikmesriike kõikehõlmavate riiklike kohanemisstrateegiate, -plaanide ja -poliitika ajakohastamisel ja rakendamisel kooskõlas Euroopa kliimaõigus ja ELi kliimamuutustega kohanemise strateegia.

Alates äärmuslikest kuumalainetest ja laastavatest põudadest kuni surmavate metsatulekahjudeni ja rannikujooni erodeeriva meretaseme tõusuni on kontrollimatute kliimamuutuste vältimatud mõjud hästi teada ja hakkavad avalduma. Viimased leiud Valitsustevahelise kliimamuutuste paneeli (IPCC) aruanne underlined the urgency to adapt to the impacts of climate change. Today’s guidelines aim to aidata liikmesriikidel täiustada ettevalmistusi selle esilekerkiva reaalsuse jaoks, mille mõjud kiiresti tugevnevad.

European Commission Executive Vice-President for the European Green Deal, Frans Timmermans, said: “The weather events many Europeans are experiencing these days will become more extreme and more frequent if climate change continues unchecked. They are a painful reminder of the need to step up both mitigation and adaptation action. Building on the EU’s Adaptation Strategy, the guidelines we have issued today will help all EU countries, regions and local administrations to plan effective adaptation measures to protect our citizens, businesses, cities and nature from the impact of climate change.”

Komisjon püüab toetada liikmesriike a kogu valitsust hõlmav lähenemisviis kliimaga kohanemise poliitika kujundamisele mitmetasandilise koordineerimise ja süvalaiendamise teel, nii horisontaalselt, kõikidel piirkondlike ametiasutuste tasanditel. Suunised sisaldavad ka põhjalikku loetelu kohanemispoliitika põhijooned. To improve member states’ adaptation strategies and plans, the guidelines also put forward uusi teemasid ja poliitikavaldkondi mida tuleb poliitika kujundamisel arvesse võtta, et tagada paremad tulemused.

Rohkem informatsiooni on Internetis.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid