Ühenda meile

Bulgaaria

Korruptsiooniskandaal Bulgaaria presidendi Rumen Radevi teises ajutise valitsuses

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Bulgaaria korruptsiooni ja ebaseadusliku vara konfiskeerimise vastu võitlemise komisjon edastas prokuratuurile kõik Bulgaaria tervishoiuministeeriumis läbiviidud kontrollimise materjalid. Korruptsioonivastase võitluse komisjoni kontrolli all oli tehing Bulgaaria õpilastele antigeenide kiirtestide ostmiseks. Kontrolli käigus leiti andmed toimepandud korruptsioonikuritegude kohta.

Bulgaaria korruptsioonivastase komisjoni kontrolli keskmes on tervishoiuminister Stoycho Katsarov. Ta valiti ja määrati ministriks Venemaa-meelse Bulgaaria presidendi Rumen Radevi kahes vahevalitsuses. Antigeenitestidega tehingu uurimine algas mullu 9. detsembril pärast meediakajastusi ja publikatsioone minister Stoycho Katsarovi meeskonna poolt toimepandud töövõtjate valikul toimunud tõsiste rikkumiste kohta. Ka ajutise valitsuse ametiaja lõpus ametist vabastatud terviseministri asetäitja Dimitar Petrov esitas süüdistusi hankemenetluse rikkumistes.

Kontrolli käigus küsiti Haridusministeeriumilt ja Tervishoiuministeeriumilt dokumente ning küsitleti kõiki menetluses osalejaid. Korruptsioonivastane komisjon tuvastas teatud äriettevõtete talumise ja teatud tarnete viibimise, mille tulemusena said teatud ettevõtted kasu ning see tõi kaasa tervishoiuministeeriumi eelarve kahjustamise.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid