Ühenda meile

Käsitöö

ELi haridus ja koolitus näitavad mõningaid julgustavaid suundumusi, kuid väljakutsed on endiselt olemas, selgub uuest aruandest

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Üha rohkem noori eurooplasi omandab kolmanda taseme kraadi ning haridusest ja koolitusest varakult lahkujate keskmine arv väheneb. Need on mõned julgustavad arengud, mis ilmnesid komisjoni 2023. aasta väljaandes. Hariduse ja koolituse jälgimine, käivitas Innovatsioon, teadusuuringud, kultuur, haridus ja noored komisjonär Iliana Ivanova (pildil) kell Euroopa hariduse tippkohtumine Eelmine nädal.

Monitor näitab ka, et peaaegu kaks kolmandikku värskelt kutsehariduse ja -koolituse lõpetajatest kogesid töökohapõhist õpet. Teisest küljest tõstab aruanne esile allesjäänud väljakutsed, nagu põhioskuste valdav alasooritus, laialdane ebavõrdsus haridusele juurdepääsu ja tulemuslikkuse osas, sooline lõhe kolmanda taseme kvalifikatsioonis ja naiste vähesus STEM-valdkondades.

Aruande 2023. aasta väljaanne keskendub õpetajate puudusele Euroopas ja erinevatele jõupingutustele õpetaja elukutse atraktiivsemaks muutmisel. Õpetajate puudus valmistab üha suuremat muret ja mõnes riigis eeldatakse, et see süveneb õpetajaskonna vananemise tõttu. Täpsemat infot õpetajaameti kohta leiab ka vastloodud õpetajate armatuurlaud.

Iga-aastane väljaanne analüüsib ELi haridus- ja koolitussüsteemide arengut ning annab aru ühiselt kokkulepitud ELi tasandi eesmärkide saavutamise edusammudest osana liikmesriikide koostööst Euroopa hariduspiirkond. Monitor sisaldab a võrdlev analüüs, 27 riigi aruannet ja võrgus Monitori tööriistakast, mis sisaldab kõige silmapaistvamaid andmeid ja allikaid ELi haridus- ja koolitussüsteemide kohta.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid