Ühenda meile

Hamas

ELi liidrid kogunevad Brüsselisse, et arutada humanitaarpausi võimalust

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

EL-i 27 liidrit kohtusid teisipäeval, 24. oktoobril Brüsselis Iisraeli-Hamasi sõja ülemkogu erakorralisel istungil. Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel kirjutas oma kutsekirjas 27 ELi liidrile: "Ma ootan, et mõistaksime veel kord võimalikult karmilt hukka Hamasi jõhkrad ja valimatud terrorirünnakud Iisraeli vastu ning tunnustaksime Iisraeli õigust end kaitsta, kooskõlas rahvusvaheline õigus ja rahvusvaheline humanitaarõigus. Samuti kordame oma üleskutset vabastada viivitamatult ja tingimusteta kõik pantvangid," kirjutab Yossi Lempkowicz.

Mõni päev pärast Euroopa Ülemkogu erakorralist Lähis-Ida kohtumist kogunevad Euroopa liidrid täna (26. oktoobril) taas Brüsselisse, et arutada olukorda ja eelkõige humanitaarpausi võimalust Iisraeli ja Hamasi sõjas. .

Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel kirjutas oma kutsekirjas 27 ELi liidrile: "Ma ootan, et mõistaksime veel kord võimalikult karmilt hukka Hamasi jõhkrad ja valimatud terrorirünnakud Iisraeli vastu ning tunnustaksime Iisraeli õigust end kaitsta, kooskõlas rahvusvaheline õigus ja rahvusvaheline humanitaarõigus. Samuti kordame oma üleskutset kõigi pantvangide viivitamatuks ja tingimusteta vabastamiseks."

Ta lisas, et halvenev humanitaarolukord Gazas "on jätkuvalt tõsine mure. Esiteks peame arutama, kuidas kiiresti tagada humanitaarabi tõhus kohaletoimetamine ja juurdepääs kõige elementaarsematele vajadustele".

Ta ütles ka, et EL "peab tegema koostööd partneritega, et vältida konflikti ohtlikku piirkondlikku eskaleerumist".

"Kahe riigi lahendusel põhineva rahuprotsessi taaskäivitamine on ainus tee edasi," ütles Michel.

Oma kirja lõpetas ta, kutsudes ELi liidreid üles käsitlema selle konflikti tagajärgi Euroopa Liidus ja selle "mõju meie ühiskondade ühtekuuluvusele, meie julgeolekule ja rändeliikumisele".

reklaam

Mitmed ELi juhid on külastanud Iisraeli pärast 7. oktoobril Hamasi terroristide poolt Gaza sektoriga piirnevate Iisraeli kogukondade vastu toime pandud veresauna, milles hukkus 1,400 ja sai vigastada 5,240 iisraellast. Gazas on röövitud ja kinni peetud umbes 200 iisraellast.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid