Ühenda meile

Ruum

MIURA 1 SN1 missiooni katselend – PLD Space viis edukalt lõpule esimese privaatse kosmoseraketi stardi Euroopas

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Hispaania ettevõte PLD ruum on teinud ajalugu pärast Euroopa esimese eraraketi MIURA 1 edukat väljalaskmist. Selle suborbitaalse kanderaketti esmalend näitab kõrgetasemelist tehnoloogiat ja oskusteavet, mida ettevõte on arendanud alates 2011. aastast. See verstapostiline saavutus tugevdab veelgi PLD Space’i juhtpositsioon ülemaailmses kosmosevõistluses, arendades samal ajal riiklikku ja Euroopa strateegilist võimekust.

MIURA 1 esimene start toimus laupäeva, 02. oktoobri varahommikul kell 19:00 CET (19:7 UTC) Hispaania riiklikule kosmosetehnoloogia instituudile kuuluva El Arenosillo katsekeskuse (CEDEA) rajatistes. INTA). PLD Space on täitnud peamised missioonieesmärgid, mis on seotud mootori tõukejõu, trajektoori jälgimise ja kanderakettide käitumisega.

Lend kestis 306 sekundit, mille jooksul MIURA 1 saavutas haripunkti 46 kilomeetri kõrgusel. Missioon lõppes raketi maandumisega Atlandi ookeanile ja ettevõte jätkab raketi taastamise tööd lähitundide jooksul.

Käivitamisel katsetati ka Saksamaa rakendusliku kosmosetehnoloogia ja mikrogravitatsiooni keskuse (ZARM) tehnoloogilist seadet mikrogravitatsiooni tingimustes. Lennu ajal kogutud andmed annavad teavet tulevaste katsete jaoks.

Pärast missiooni põhjalikku analüüsi avaldab PLD Space avalikult MIURA 1 avakatse ajal kogutud andmed.

Pärast seda ajaloolist verstaposti Hispaania ja Euroopa jaoks on PLD Space'i käivitamise direktor ja kaasasutaja, Raul Torres, rõhutab: "See käivitamine kulmineerub üle 12 aasta kestnud lakkamatut pingutust, kuid see tähistab alles meie teekonna algust." Ta lisab: "See katselend on andnud väärtuslikke andmeid, mis võimaldavad meil kinnitada olulisi disainielemente ja tehnoloogiaid, mis on meie orbitaalheitja MIURA 5 väljatöötamise aluseks."

Missioon täidetud: PLD Space juhib alla 500 kg kaaluvate kanderakettide turul.

reklaam

Miura 1 on esimene eraettevõtte loodud rakett Euroopas. PLD Space on saavutanud midagi, mida on saavutanud vaid kolm ettevõtet Euroopas, milleks on taaskasutatava ja korduvkasutatava raketi tehnoloogia arendamine.

Suborbitaalse raketi MIURA 1 start toimub 12 aastat pärast PLD Space'i loomist Raúl Torrese ja Raúl Verdú poolt. Selle esmalennuga tähistab Hispaania ettevõte pöördepunkti Euroopa kosmosevõistlusel, kus väikesed satelliidid muudavad juurdepääsu teabele, et kiirendada innovatsiooni mitmes Maa sektoris. Selle käivitamisega saab Hispaaniast kümnes riik maailmas, millel on otsene kosmosevõimekus. Selle käivitamisega on Hispaaniast saanud kümnes riik maailmas, mis suudab kosmosesse jõuda.

"See start teeb PLD Space'ist Euroopa kosmosevõistluse esirinnas. Seiklesime kosmosesse rohkem sihikindlusest kui ressurssidest õhutatuna, kuid siiski võitsime," ütleb ettevõtte tegevjuht. Ezequiel Sánchez. "Meeskonna elevus on nähtav. Tõepoolest, missiooni edu on kollektiivne saavutus, mis hõlmab meie investoreid, partnereid ja tarnijaid."

MIURA 5 arendamise peamine missioon

PLD Space'i äriarendusjuht ja kaasasutaja, Raúl Verdú, järeldab: "Lähitulevikku vaadates mõõdetakse sellise katselennu edukust meie saadud arusaamade põhjal, mis suurendavad meie tulevast töökindlust ja edukuse määra." Ta lisab: "Arendasime MIURA 1 hüppelauana, et kiirendada MIURA 5 tehnoloogilist arengut. Selle missiooni edu tõttu on meie meeskond valmis kiiresti liikuma MIURA 5 avalennu suunas, mis on meie lõppeesmärk."

MIURA 1 esimene suborbitaalne lend tähistab MIURA 5 orbitaalheitja arendamise pöördelist hetke. Kogutud andmed võimaldavad kinnitada peaaegu 70% disaini- ja tehnoloogiakomplektist, mis lisatakse MIURA 5-sse.

Praegu on üle 90% PLD Space'i meeskonnast pühendunud MIURA 5 arendamisele. Selle esmasaatmine on kavandatud 2025. aastal Euroopa kosmoselennujaamas CSG Kourous, Prantsuse Guajaanas, äritegevus peaks algama 2026. aastal.

PLD Space'i kohta

PLD Space on teedrajav Hispaania lennundusettevõte ja korduvkasutatavate rakettide väljatöötamise võrdlusalus Euroopas. Kindla maine ja vankumatu pühendumisega ettevõte on tootnud märkimisväärseid orbitaalheitjaid: suborbitaalsed MIURA 1 ja orbitaalsed MIURA 5. Need uuendused asetavad Hispaania nende väheste riikide hulka, kes suudavad väikeseid satelliite edukalt kosmosesse paigutada.

PLD Space asutasid 2011. aastal Raúl Torres ja Raúl Verdú eesmärgiga hõlbustada juurdepääsu kosmosele. Ettevõte, mis asub Elche'is (Alicante) ja omab tehnilisi rajatisi Teruelis, Huelvas ja Prantsuse Guajaanas, on juba kogunud rohkem kui 65 miljonit eurot investeeringuid, et oma kosmosesektori projekti hoogustada ning selle meeskonda kuulub üle 150 professionaali.

www.pldspace.com

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid