Ühenda meile

Digitaalne majandus

Digiteenuste seadus: komisjon käivitab läbipaistvuse andmebaasi

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjon on käivitanud programmi DSA läbipaistvuse andmebaas, rakendades ühte paljudest murrangulistest läbipaistvusfunktsioonidest, mille on volitanud DSA.

DSA alusel kõik hostimisteenuste pakkujad on kohustatud andma kasutajatele selget ja konkreetset teavet, nn põhjendusi, kui nad teatud sisu eemaldavad või sellele juurdepääsu piiravad. Uus andmebaas kogub need kokku põhjendused vastavalt DSA artikli 24 lõikele 5. See teeb sellest andmebaasist omalaadse regulatiivse andmehoidla, kus andmed ELis tegutsevate veebiplatvormide pakkujate sisu modereerimise otsuste kohta on avalikkusele kättesaadavad enneolematus mahus ja detailsusega, võimaldades suuremat veebipõhist vastutust.

Ainult väga suured võrguplatvormid (VLOP-id) peavad juba praegu DSA-le vastavuse osana andmebaasi andmeid esitama. Alates 17. veebruarist 2024 peavad kõik veebiplatvormide pakkujad, välja arvatud mikro- ja väikeettevõtted, esitama andmeid oma sisu modereerimise otsuste kohta.

Tänu Läbipaistvuse andmebaas kasutajad saavad vaadata kokkuvõtvat statistikat (praegu beetaversioonis), otsida konkreetseid põhjuseid ja andmeid alla laadida. Komisjon lisab lähikuudel uusi analüüsi- ja visualiseerimisfunktsioone ning seniks tervitab kõiki tagasiside selle praegusel konfiguratsioonil. Andmebaasi lähtekood on avalik saadaval GitHubil. Koos Desinformatsiooni juhend, samuti täiendavate läbipaistvust suurendavate meetmetega DSA alusel, uus andmebaas võimaldab kõigil kasutajatel tegutseda teadlikumalt seoses ebaseadusliku ja kahjuliku sisu levikuga võrgus.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid