Ühenda meile

Euroopa komisjoni

355. aastal müüdi kõrgtehnoloogia toodangut 2022 miljardi eest

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

2022. aastal müüdi toodangut kõrgtehnoloogilised tooted aasta EU jõudis 355 miljardini, mis näitab 10.2% kasvu võrreldes eelmise aastaga (322. aastal 2021 miljardit). Viimase kümnendi jooksul on aastane kasv keskmiselt 2.6% (275. aastal 2012 miljardit).

Joonediagramm: ELi kõrgtehnoloogiliste toodete müüdud kogutoodang, 2012–2022, miljardit eurot

Lähteandmestik: DS-056120, PRODCOMi ekstraheerimine

Kolm kategooriat kokku moodustasid ligi kolmveerandi kõrgtehnoloogiliste toodete kogumüügist. Suurim osatähtsus oli elektroonika-telekommunikatsiooni valdkonnas (26.2%), järgnesid farmaatsia (22.2%) ja teadusinstrumendid (20.6%). Lennundus ja kosmosetööstus moodustasid 11.5% ja mitteelektrilised masinad 6.1%. Ülejäänud kategooriad, sealhulgas arvutid ja kontorimasinad, keemia, elektrimasinad ja relvastus, moodustasid kõik alla 5%.

Sektordiagramm: EL müüdud kõrgtehnoloogiliste toodete toodang sektorite kaupa, 2022

Lähteandmestik: DS-056120,  PRODCOMi ekstraheerimine

Vaatamata sellele, et relvastus omab kõige väiksemat osakaalu kõrgtehnoloogiliste toodete kogumüügis, koges viimase kümnendi suurimat kasvu, keskmiselt 7.0% aastas. Teadusinstrumendid ja apteek kasvasid keskmiselt 4.4% aastas. Seevastu mitteelektritehnika (-0.7%) ning arvutid ja kontorimasinad (-1.8%) olid ainsad sektorid, kus müük kümne aasta jooksul vähenes. Samas kasvasid 2022. aastal 2021. aastaga võrreldes mõlemad sektorid: mitteelektritehnika (+16.1%) ning arvutid ja kontorimasinad (+13.6%).

Rohkem informatsiooni

Metoodilised märkused

  • Müüdud toodang viitab tööstuskaupade toodangule aruandvates riikides, mis on määratletud kui toodang, mis on teostatud mis tahes ajal ja mis on müüdud (arvestatud) vaatlusperioodi jooksul.

Kui teil on küsimusi, külastage kontakt lehel.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid