Ühenda meile

Kasahstan

Kasahstan ja Itaalia soovivad koostööd laiendada

JAGA:

avaldatud

on

Kasahstani Vabariigi asepeaminister – välisminister Murat Nurtleu kohtus Astanasse ametliku visiidiga saabunud ministrite nõukogu asepresidendi ning Itaalia Vabariigi välis- ja rahvusvahelise koostöö ministri Antonio Tajaniga.

Tervitades Kasahstani-Itaalia suhete dünaamilist arengut, arutasid pooled vastastikku kasuliku koostöö seisukorda ja väljavaateid poliitika-, kaubandus-, majandus-, investeerimis-, teadus-, tehnika-, kultuuri-, humanitaar- ja turismivaldkonnas ning mitmepoolset suhtlust. vormingus.

Minister Nurtleu märkis Itaaliaga suhtlemise laiendamise tähtsust.

„Itaalia on ajaproovile tõestanud usaldusväärne strateegiline partner, kaubavahetuse käive teie riigiga on saavutanud Euroopa riikide seas rekordtaseme. Peame väga tähtsaks koostööd Roomaga. Rohkem kui 30 aastat kestnud diplomaatiliste suhetega oleme saavutanud häid tulemusi. Kasahstani minister ütles.

Minister Tajani avaldas omakorda toetust Kasahstani presidendi Kassõm-Jomart Tokajevi riigiseisukõnes „Õiglase Kasahstani majanduskäik“ välja kuulutatud algatustele, samuti poliitilistele ja sotsiaalmajanduslikele reformidele, mille eesmärk on üles ehitada. tugev majandus ja jõukas ühiskond. Ta märkis ka kahe riigi suhete kõrget taset, rõhutades uute paljutõotavate valdkondade olemasolu.

Vestluspartnerid rõhutasid vastastikust huvi kahepoolse koostöö tugevdamise vastu, sealhulgas regulaarse poliitilise dialoogi pidamise ning kaubandus-, majandus- ja investeerimiskoostöö edendamise kaudu, võttes arvesse Itaalia kõrgtehnoloogiaettevõtetega suhtlemise potentsiaali.

Mõlemad pooled märkisid rahuldavat vastastikuse kaubavahetuse käibe kasvu, mis kasvas 54% ja jõudis 14.9. aasta lõpus 2022 miljardi USA dollarini, samuti mitmete suurte investeerimisprojektide edukat elluviimist Kasahstanis Itaalia ettevõtete osalusel (tuuleelektrijaam Aktobe piirkonnas, traktorite ja kombainide tootmine Kostanay piirkonnas jne.).

reklaam

Pooled märkisid, et eelmisel aastal on oluline avada otselend Almatõ ja Milano vahel sagedusega 2 korda nädalas, mis aitab oluliselt kaasa kahe riigi vaheliste kaubandus- ja majandussuhete arendamisele.

Samal ajal avaldas Kasahstani välisminister lootust Itaalia toetusele Kasahstani kodanike viisarežiimi liberaliseerimisel Euroopa Liidus.

Pärast kohtumist kinnitasid pooled oma pühendumust Kasahstani-Itaalia strateegilise partnerluse edasisele tugevdamisele 2009. aasta asjakohase lepingu alusel ning allkirjastasid ka lepingu Ühisavaldus rõhuasetusega prioriteetsetes sektorites suhtlemisel (töötlev tööstus, digitaliseerimine, veemajandus jne.) majanduse ning kultuurilise ja humanitaarmõõtme osas (inimestevahelised vahetused ja akadeemilised sidemed).

Visiidi käigus võttis minister Tajani vastu ka Kasahstani peaminister Alikhan Smailov.

Itaalia on Kasahstani suuruselt kolmas partner maailmas ja suurim kaubanduspartner Euroopas. Kaubandus- ja majanduskoostöö võtmevaldkonnad on energeetika, loodusvarade uurimine ja tootmine, ehitus, infrastruktuur, transport, side, põllumajandusteadus- ja tehnoloogiaalane tegevus ning konsultatsiooniteenused.

Aastatel 2005–2022 ulatus Itaaliast Kasahstani otseinvesteeringute kogusissevool 7.3 miljardi USA dollarini. Riigitark Itaalia on 12. kohalth selles näitajas.

Kasahstanis on registreeritud umbes 270 Itaalia kapitaliga ettevõtet.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid