Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Meedia ja audiovisuaalne tegevuskava: komisjon valmistab ette dialoogi filmide, telesarjade ja audiovisuaalse sisu levitamise üle

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjon on korraldanud kõrgetasemelise ümarlaua, mille eesmärk on seada ambitsioon eelseisvale sidusrühmadega peetavale dialoogile audiovisuaalsele sisule juurdepääsu ja selle kättesaadavuse parandamise kohta ELi liikmesriikides. Siseturuvolinik Thierry Breton ütles: „Meil on ELis suur telekanalite ja veebiteenuste pakkumine ning igal aastal toodetakse väga palju filme ja telesarju. Kuid need teosed ei liigu meie ühtsel turul hästi. Tarbijad, tootjad, levitajad, ringhäälinguorganisatsioonid, tellitavad videoplatvormid ja muud huvitatud osapooled – toome kõik laua taha, et muuta audiovisuaalne sisu kogu ELis laiemalt kättesaadavaks ja aidata tööstusel jõuda laiema publikuni, kaitstes samal ajal loovust ja tootmist. ”

Ümarlaual keskenduti esimeste ideede kogumisele selle kohta, kuidas edendada audiovisuaalteoste ringlust kogu ELis, tagades nii, et Euroopa tarbijad saavad juurdepääsu laiemale hulgale sisule. Pärast seda esimest arutelu ja nagu on teatatud Meedia ja audiovisuaalne tegevuskava, korraldab komisjon mitmeid kohtumisi ELi tasandi ühendustega, kes esindavad audio-videosektori erinevaid hääli ja tarbijaid. Novembris algav dialoog peaks aitama leida uuenduslikke lahendusi, et muuta filmid, telesarjad ja programmid liikmesriikides laiemalt kättesaadavaks ning hõlbustada tarbijate juurdepääsu suuremale hulgale audiovisuaalsele sisule. See algatus on osa laiemast püüdlusest toetada meedia- ja audiovisuaalsektori taastumist ja ümberkujundamist nii kriisi ajal kui ka pärast seda.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid