Ühenda meile

Majandus

Euroopa Komisjon algatab tööd Energy Liidu

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Luxembourg-Maros ŠEFČOVIČI-infrastruktuuriEuroopa Komisjon alustas täna (4 veebruar) tööd energialiidu loomiseks; see on oluline samm ühtse energiaturu väljakujundamise suunas ning Euroopa energiatootmise, transpordi ja tarbimise reformimise suunas. Tulevikku suunatud kliimamuutuste poliitikaga energialiit on Junckeri komisjoni üks peamisi poliitilisi prioriteete. Pärast enam kui 60 aastat alates söe- ja teraseühenduse asutamisest koostas komisjon täna Euroopa energiapoliitika ümberkorraldamise kava ja käivitas töö Euroopa energialiidu heaks.

Energialiit on õigeaegne. Euroopa Liit impordib 55% oma energiast. 90% Euroopa elamufondidest on energiatõhusad, meie energiataristu vananeb ja energia siseturg pole kaugeltki lõpule jõudnud.

Energialiidu hoog on siin. Energiajulgeolek on poliitilises päevakorras tähtsal kohal ja mullu oktoobris avati 2015i lõpus Pariisis ambitsioonika kliimakokkuleppe jaoks uks. Hiljuti vastuvõetud Euroopa investeerimiskava eesmärk on avada rahalised vahendid, mida energiasektor tegelikult vajab. Praegu madalad naftahinnad annavad ka täiendava stiimuli ning annavad rohkem poliitilisi ja rahalisi võimalusi teha kõik, mis on vajalik Euroopa konkurentsivõimelisema, turvalisema ja jätkusuutlikuma energiapoliitika saavutamiseks.

Energialiidu asepresident Maroš Šefčovič (pildil) ütles: „Meie praegune energiapoliitika ei ole igas mõttes jätkusuutlik ja vajab kiiresti ümberkorraldusi. Kodanikud peaksid olema meie energiapoliitika keskmes. Kuigi meil on väga ambitsioonikas tegevuskava, on hoog siin ja praegu. Töötame selle nimel, et tagada energeetika sidus lähenemine eri poliitikavaldkondades, et luua rohkem prognoositavust. Kliima, transport, tööstus, teadusuuringud, välispoliitika, digitaalmajandus ja põllumajandus on projekti jaoks üliolulised. Energialiidu eesmärk on murda silokultuur seal, kus see veel eksisteerib, ja tuua kõik asjaomased mängijad ühise laua taha - lühidalt öeldes loob energialiit Euroopa uue energiapoliitika kujundamise aluse. "

Kliimameetmete ja energeetikavolinik Miguel Arias Cañete lisas: "Energialiit on ambitsioonikas projekt, mis seab uue suuna ja selge pikaajalise visiooni Euroopa energia- ja kliimapoliitikale. See ei ole lihtsalt vanade toodete ümberpakendamine. ideed ja sisaldab konkreetseid meetmeid, et visioon saaks reaalsuseks. Kliimameetmete ja energia volinikuna vastutan paljude strateegias kirjeldatud meetmete eest. Tõhus rakendamine on ülioluline, nagu ka täielik ja nõuetekohane kehtivate õigusaktide jõustamine. "

Energialiidu raamstrateegia on kavas vastu võtta 25. veebruaril. Sellele strateegilisele poliitilisele dokumendile lisatakse teatis "Tee Pariisi", milles täpsustatakse ELi kavandatav panus kliimasse, ja teatis, milles käsitletakse ELi edusamme elektriühenduste miinimummääraks seatud 10% osas.

Taust:

reklaam

Tema Poliitiline suunised 15. juulil 2014 Euroopa Parlamendile esitatud president Juncker teatas, et "Euroopa sõltub liiga tugevalt kütuse ja gaasi impordist. Peame seda sõltuvust vähendama, hoides samal ajal oma energiaturu avatud ka väljaspool ELi asuvate riikide jaoks. Seetõttu peame oma ressursid ühendama , ühendame oma infrastruktuuri ja ühendame oma läbirääkimisjõu kolmandate riikidega. Oleme võlgu tulevastele põlvedele, et piirata kliimamuutuste mõju ja hoida energiat taskukohasena - kasutades rohkem taastuvatest energiaallikatest toodetud energiat ja muutudes energiatõhusamaks. "

Täna arutati orienteerumisarutelus energialiidu eesmärkide üle ja kõige tipuks olid praegu liikmesriikidele kättesaadavate energiaallikate mitmekesistamine, aidates EL-i riikidel muutuda vähem sõltuvaks energiaimpordist ja muuta EL taastuvenergia ning juhtides võitlust globaalse soojenemise vastu.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid