Ühenda meile

koronaviirus

ACI EUROPE kutsub valitsusi üles järgima WHO juhiseid ja lükkama tagasi üldised reisikeelud

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Lennujaamade kaubandusorganisatsioon ACI EUROPE on avaldanud tugevat toetust Maailma Terviseorganisatsiooni üleskutsele reageerida Omicroni variandile rahulikult ja mõõdetult ning kutsunud valitsusi üles sellele vastavalt reageerima. Täpsemalt märgib WHO oma uuendatud COVID-19 reisinõuannetes järgmist: "Riigid peaksid reisimeetmete rakendamisel jätkama tõenditepõhise ja riskipõhise lähenemisviisi kohaldamist. Üldised reisikeelud ei takista rahvusvahelist levikut ja avaldavad suurt mõju. koorem eludele ja elatusvahenditele Euroopa lennujaamad on riigi reisipoliitika eesliinil. Nad on vahetult näinud reisikeeldude ja muude äärmuslike reisipiirangute – eriti karantiini – dramaatilist ja ebaproportsionaalset mõju, millel on epidemioloogilisele olukorrale vähe mõju. "

WHO ühemõttelised juhised riikidele, et nad ei peaks reisikeelde kehtestama, on äärmiselt teretulnud. Ajakohastatud nõuanne pärineb sellest, et ACI EUROPE tervitas eelmisel nädalal Euroopa Komisjoni uusi reisikorralduse ettepanekuid, mis asetavad rõhku reisijate tervislikule seisundile, mitte nende lähteriigile. Ühiskondlik ja majanduslik kahju tekib siis, kui äärmuslikud reisipiirangud, nagu mõne riigi hiljuti kehtestatud, tühistavad pandeemiast seni saadud õppetunnid.

ACI EUROPE peadirektor Olivier Jankovecsaid: „Teame viimase 20 kuu jooksul omandatud kogemuste põhjal kahtlemata, et üldised reisikeelud ja karantiinid ei ole uute variantide leviku tõkestamisel tõhusad. Kuigi need ei mõjuta epidemioloogilist olukorda, on neil dramaatilised tagajärjed elatusvahenditele. Kutsume kõiki riike üles järgima WHO nõuandeid ja tagama, et nad järgiksid oma reisirežiimide läbivaatamisel tõenditel põhinevaid ja riskipõhiseid lähenemisviise, mis on osa Omicroni variandi ettevaatusabinõudest. Eelkõige tuleks reisikeeldude ja karantiinide asemel eelistada sihipärast väljasõidueelset testimist. Tõhus koordineerimine ja vastavusseviimine ELi tasandil, mis hõlmab kõiki EMP riike, Šveitsi ja ka Ühendkuningriiki, on kohustuslik.

ACI EUROPE juhtis samuti tähelepanu vajadusele saavutada vaktsineerimiste suurem levik mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas. Jankovec kommenteeris: "Omicroni variandi tekkimist ja levikut oleks raske mitte siduda praeguse ülemaailmse vaktsineerimise ebavõrdsusega – see tõestab valusalt seisukohta, et "keegi pole ohutu enne, kui kõik on kaitstud", nagu on korduvalt öelnud komisjoni president von von. der Leyen. See aga tähendab, et EL ja teised Euroopa riigid peavad tegema palju rohkem, et COVAX jõuaks kiiresti vaktsiinid madala sissetulekuga riikidesse. See võib samuti nõuda ELilt USAga ühinemist patentide ja muude intellektuaalomandi õigustega. COVID-19 vaktsiinide ja ravi kohta. Laiema ja õiglasema juurdepääsu tagamine vaktsineerimisele ja ravimeetoditele kogu maailmas on absoluutne eeltingimus, et tõhusalt leevendada ohtu, et esile kerkivad muud muret tekitavad variandid. Lennundus-, reisi- ja turismisektor on kõige otsesemalt avatud tagasilöögile COVID-19 pandeemia ajal. Me lihtsalt ei saa nii jätkata.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid