Ühenda meile

Usbekistan

Rahvahääletuse otsustab konstitutsioonikohus

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Usbekistani Vabariigi Konstitutsioonikohtu istungil arutati Usbekistani Vabariigi põhiseadusele vastavuse küsimust Usbekistani Vabariigi Oliy Majlise seadusandliku koja otsusega „Usbekistani Vabariigi põhiseadusega seotud rahvahääletuse korraldamise kohta. Usbekistani Vabariik Usbekistani Vabariigi põhiseaduse eelnõu kohta "Usbekistani Vabariigi põhiseaduse kohta" (koos lisaga), kirjutab M. Komilova, UZ korrespondent.

Kohtuistungit juhatas konstitutsioonikohtu esimees Mirzo Ulugbek Abdusalomov.

Koosolekul esines kõnega Usbekistani Vabariigi Konstitutsioonikohtu aseesimees Askar Gafurov.

Nagu märgitud, on juurutatud mehhanismid, et teha kokkuvõtteid ja vastata kodanike arvamustele ja ettepanekutele seoses seaduseelnõuga. Nii laekus elektroonilise platvormi meningkonstitutsiyam.uz, kõnekeskuse, postiteenistuse, mahallade, kohalike rahvasaadikute nõukogude ja sotsiaalvõrgustike kaudu kodanikelt üle 220,000 78 ettepaneku. Usbekistani Vabariigi rahvahääletuse kohta otsuse tegemine ja selle toimumise kuupäeva määramine on seadusandliku koja ja senati ühine pädevus. Usbekistani Vabariigi põhiseaduse artikli XNUMX kohaselt rakendatakse Oliy Majlise seadusandliku koja kaebuses nimetatud küsimust pärast selle heakskiitmist senati vastava otsusega.

Konstitutsioonikohtu otsuse luges ette konstitutsioonikohtu esimees Mirzo Ulugbek Abdusalomov.

Konstitutsioonikohtu otsuse kohaselt on Usbekistani Vabariigi Oliy Majlise seadusandliku kolleegiumi otsus „Usbekistani Vabariigi rahvahääletuse korraldamise kohta Usbekistani Vabariigi põhiseadusliku seaduse eelnõu kohta „Usbekistani Vabariigi põhiseaduse kohta. Usbekistani Vabariik” vastu võetud 10. märtsil 2023 (koos lisaga) vastab Usbekistani Vabariigi põhiseadusele.

Ükski asjaolu ei takistanud põhiseaduse eelnõu esitamist rahvahääletusele. Põhiseaduse eelnõu rahvahääletusele saatmist tunnistatakse põhiseadusega kooskõlas olevaks.

reklaam

Konstitutsioonikohtu otsus saadetakse Oliy Majlise seadusandlikule kolleegiumile ja senatile.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid