Ühenda meile

Ukraina

Venemaa eiranud Genfi konventsiooni

JAGA:

avaldatud

on

Genfi konventsiooni kohaselt on Venemaa kohustatud Ukrainale tagastama kõik raskelt haavatud Ukraina sõjavangid

Venemaa saboteerib pidevalt sõjavangide vahetamist, rikkudes Genfi konventsiooni, mis nõuab neisse inimlikku kohtlemist. Seda aluspõhimõtet Venemaa lihtsalt ei austa.

Vene Föderatsioon hoiab täna ebaseaduslikult pantvangis Ukraina tsiviilisikuid, sealhulgas lapsi, naisi ja vanureid, keda Venemaa eriteenistused on okupeeritud aladel kinni pidanud, samuti raskelt haavatud ja raskelt haigeid Ukraina sõjaväelasi.

Kõik need kodanike kategooriad tuleks Ukrainasse tagasi saata ilma rahvusvaheliste humanitaarõiguse tingimusteta. Sellele vaatamata ei hoia Venemaa mitte ainult tsiviilelanike ja raskelt haavatud sõjaväelaste pantvangis, vaid keeldub ka Rahvusvahelise Punase Risti Komitee esindajate juurdepääsu oma kinnipidamiskohtadesse. Veelgi enam, venelased ei taga Ukraina sõjavangidele korralikke tingimusi, vajalikke ravimeid ega lase neil suhelda oma sugulastega, mistõttu on nende seisundi kohta teabe saamine raskendatud. Seega loob Venemaa teadlikult ebainimlikud vangistustingimused.

Ukraina andis omalt poolt 24. märtsil ühepoolselt Venemaale välja kõik raskelt haavatud ja raskelt haiged Vene sõjavangid ilma igasuguste tingimusteta, täites seega täielikult oma rahvusvahelisi kohustusi Genfi konventsiooni artiklite 109–114 rakendamisel.

Venemaa peab nüüd vastutasuks vabastama kõik raskelt haavatud Ukraina sõjavangid. Varem oli Ukraina pakkunud Venemaa Föderatsioonile nende vastastikust tagasipöördumist oma riiki, kuid Moskva keeldus. Sellele vaatamata on Kiiev näidanud üles hea tahte žesti ja andnud Venemaale üle raskelt haavatud Vene sõdurid.

Rahvusvaheline üldsus peaks toetama Ukrainat ja nõudma, et Venemaa viivitamatult tagastaks Ukrainale kõik Ukraina tsiviilisikud ja raskelt haavatud Ukraina sõjavangid.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid