Ühenda meile

Venemaa

Zaporižži tuumajaama juht on vabastatud, ütles IAEA juht

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Venemaa poolt okupeeritud Ukraina Zaporižži tuumaelektrijaama juht vabastati, teatas ÜRO tuumajärelevalve juht Rafael Grossi esmaspäeval (3. oktoobril) pärast kinnipidamist, milles Ukraina süüdistas Venemaad ja nimetas terroriaktiks.

Ukraina väitis, et Vene patrull arreteeriti Ihor Murasehov reisis Euroopa suurimast tuumaelektrijaamast Enerhodari, kus elavad paljud tuumajaama töötajad. Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur hoiatas, et Ukraina töötajad jätkavad jaama tööd ebaturvalistes tingimustes.

IAEA teatas, et võttis laupäeval ühendust "asjakohaste asutustega". (1. oktoober) Venemaad nimetamata ja väitis, et Murašov teavitas teda oma "ajutisest kinnipidamisest".

Grossi postitas esmaspäeval Twitterisse, et tal on hea meel vabastada Ihor Murashov (Ukraina #Zaporizhzhya tuumaelektrijaama peadirektor); ta oli saanud kinnituse, et Murašov on tervelt oma pere juurde naasnud.

Venemaa ja Ukraina süüdistavad teineteist tehase asukohas asuvate hoonete kahjustamises. IAEA kutsus üles looma ala ümber kaitsevööndi, et vähendada katastroofilise õnnetuse võimalust. Grossi peab järgmisel nädalal läbirääkimisi Moskvas ja Kiievis .

IAEA sõnul on Murašovi vahistamisel "vahetu mõju otsuste tegemisele, et tagada tehase ohutus ja turvalisus". See on lisaks selle rajatise olemasolevatele turvaprobleemidele.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid