Ühenda meile

Brüsselis

Brüsselis otsib Ukraina toetust sõjakuritegude eritribunalile

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kahte noort tüdrukut nähakse istumas väljakul, mis seisab silmitsi Venemaa sissetungi ajal Ukrainasse hävinud hoonetega. See asub Ukrainas Kiievis Borodiankas.

Ukraina valitsus otsis esmaspäeval, 5. septembril Brüsselis poliitilist toetust erikohtu loomiseks, mis esitaks süüdistused Venemaa poliitiliste ja sõjaliste juhtide vastu.

Mitmed Ukraina juhid osalesid Brüsselis sõjakuritegude vastutust käsitleval konverentsil. Nad väitsid, et kohus annaks lisaks Rahvusvahelisele Kriminaalkohtule vastutusele ka kõrged Vene kurjategijad.

Kuigi Haagis asuv Rahvusvaheline Kriminaalkohus alustas väidetavate sõjakuritegude ja inimsusevastaste kuritegude uurimist mõni päev pärast Moskva sissetungi, ei ole tal jurisdiktsiooni Ukrainas toimunud agressiooni eest vastutusele võtmine.

"Ukraina on valmistunud rahvusvahelise eritribunali loomiseks, mis mõistab kohut kõiki Venemaa tippjuhte nende sõjalise agressiooni eest meie riigi vastu," ütles Ukraina presidendi Volodõmõr Zeleski kabinetijuht Andri Jarmak.

Kuigi polnud selge, kus selline tribunal leitakse, soovitas Yermak, et see oleks lepingupõhine üksus, mis võimaldaks kahtlustatavate üle kohut mõista tagaselja. Kui nad külastavad allakirjutanud riiki, võidakse neid kinni pidada.

Moskva eitab lääneriikide ja Kiievi süüdistusi sõjakuritegudes. Kremli sõnul viis ta läbi "sõjalised erioperatsioonid", et oma naabrit demilitariseerida.

reklaam

Roberta Metsola oli Euroopa Parlamendi president. Ta teatas esmaspäeval, et organ on jätkuvalt üks suurimaid toetajaid rahvusvahelise eritribunali loomisel, et panna vastutusele Venemaa president Vladimir Putin ja Valgevene president Aleksandr Lukašenka.

Ukraina uus peaprokurör Andri Kostin teatas, et "ICC ei saa seda kuritegu uurida juriidiliste piirangute tõttu, kuid me ei saa jätta seda karistamata". Rahvusvahelise erikohtu loomine...on Ukraina jaoks võtmeküsimus.

Ühinenud Rahvaste Organisatsioon defineerib agressiooniakti kui "riigi relvajõudude sissetungi või rünnakut teise riigi territooriumile või mis tahes sõjalist okupatsiooni".

Hoolimata rahvusvahelisest õigusest, mis kuritegu tunnistab, ei ole Ukrainas ühtegi kohut ega tribunali, kes sellega tegeleks.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid