Ühenda meile

Ukraina

Väljakutse Elon Muskile

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Rühm Ukraina teadlasi on välja töötanud ainulaadse iselaadimisvõimega bioaku ja katsetanud edukalt uusi ainulaadseid bioakumulaatoreid, mis on võimelised ise laadima ilma välise energiaallikata. Eksperimentaalses mudelis korrati iselaadimist 20 korda, eduka katse sensatsioonilised tulemused avaldati ajakirjas rahvusvaheline ajakiri Patareid. 

Võrreldes tänapäevaste 500-600 km sõiduulatusega elektrisõidukitega pakuvad sellised bioakud võimalust sõita ilma 14,000 XNUMX km laadimiseta. Iselaetav bioakud suudavad kortermaja energiaga varustada pikka aega. Bioakumulaatori ainulaadne laadimisvõime on võimeline tegema revolutsioonilise läbimurde energiaturul strateegilistes valdkondades: laevandus, raudtee, lennundus ja kosmosetööstus, nimelt Kuu ja Marsi uurimisprogrammides.

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist
reklaam

Venemaa

Kreml süüdistab lääneriike Ukraina pingete kunstlikus üleskergitamises

avaldatud

on

By

Inimesed eemaldavad Ukrainas Donetski oblastis mässuliste kontrolli all olevas Yasynuvata (Yasinovataya) linnas 21. novembril 2021 masinaehitustehasest prahti, mis kohalike töötajate sõnul sai hiljutiste mürskude tõttu kannatada. REUTERS/Alexander Ermochenko

Kreml süüdistas pühapäeval, 21. novembril läänt Ukraina ümber pingete kunstlikus üleskergitamises, korduvate avaldustega, milles vihjati, et Venemaa kavatseb alustada rünnakut oma naabri vastu, ning käskis Washingtonil ja tema liitlastel peatada sõjaväe suurendamine lähedal. kirjutab Maxim Rodionov, Reuters.

USA välisminister Antony Blinken ütles laupäeval, 20. novembril, et tema riik tunneb tõsist muret, mida jagavad laialdaselt partnerid Euroopas, seoses Venemaa tegevusega Ukraina piiril, kui Ukraina teatas, et kardab Venemaa ette valmistada rünnakut.

USA, NATO ja Ukraina ametnikud on sarnaseid avaldusi teinud peaaegu kaks nädalat, viidates nende sõnul ebatavalistele Vene vägede liikumisele Ukraina läheduses.

reklaam

Moskva on selliseid ettepanekuid tõrjunud kui sütitavaid ja kurtnud NATO alliansi aktiivsuse suurenemise üle selles piirkonnas.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles oma kommentaarides, mis avaldatakse pühapäeval riigitelevisioonis, ja ütles, et USA retoorikat arvestades ei saa välistada "provokatsiooni" selles piirkonnas.

"Seda hüsteeriat õhutatakse kunstlikult. Meid süüdistavad mingis ebatavalises sõjalises tegevuses meie territooriumil need, kes on toonud oma relvajõude ookeani tagant. See tähendab, et Ameerika Ühendriigid," ütles Peskov.

reklaam

"See pole tegelikult loogiline ega viisakas."

Peskov pakkus, et Ukraina otsib tõenäoliselt võimalust oma probleemide jõuga lahendamiseks.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aastal ja Venemaa toetatud separatistid vallutasid samal aastal suure osa Ida-Ukrainast.

Peskov ütles, et Venemaa soovib, et NATO lõpetaks "sõjalise rusika koondamise" Venemaa enda piiride lähedal ja lõpetaks Ukraina relvastamise moodsate relvadega.

Kreml ütles septembris, et NATO ületab Venemaa punase joone, kui laiendab oma sõjalist infrastruktuuri Ukrainas. Loe edasi.

Laev kahe ümberehitatud endise USA rannavalve patrull-kaatriga, mis olid mõeldud Ukraina mereväe tugevdamiseks, läbis laupäeval Dardanellide väina. Loe edasi.

NATO liikmeks pürgiv Ukraina sai selle aasta alguses suure partii USA laskemoona ja tankitõrjerakette Javelin, mis kutsus esile Moskva kriitikat.

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist

Ukraina

Sõltumatu Kiievi Post lakkas pärast 26 aastat eksisteerimast

avaldatud

on

8. novembri hommikul tulid lehe töötajad kontorisse vaid teadmiseks, et nad kõik vallandatakse, jõustub kohe. kirjutab George Woloshyn.

Kolm nädalat tagasi, Kyiv PostOmanikul Odesa ehitusmagnaadil Adnan Kivanil olid teised plaanid: laiendada Kyiv Post ja käivitada lehe kaubamärgi all ukrainakeelne müügileht. Tol ajal olid see uudis, nagu ka käsitsi valitud peatoimetaja määramine selle uue rubriigi juhiks, uudistetoimetajale täielikuks üllatuseks.

Nägime olulisi riske hr Kivani valitud laienemisvormingus. Samuti nägime seda katsena rikkuda meie toimetuse sõltumatust. Uudistetoimetuse katse päästa toimetuse sõltumatus Kyiv Post äratas meie omaniku vastuseisu.

Peame avaldamise lõpetamist ja lehe töötajate vallandamist Adnan Kivani kättemaksuaktiks. Ta on ametlikult teatanud plaanist "reorganiseerida". Kiievi Post ja taasalustada tegevust kuu aja pärast uue meeskonnaga.

Näeme seda kui omanik, kes vabaneb ebamugavatest, õiglastest ja ausatest ajakirjanikest.
. Kyiv Post on olnud rahvusvahelise üldsuse peamine Ukraina-teemaline uudisteallikas viimased 26 aastat.

Oleme eeskujuks olnud kõrgete professionaalsete ja eetiliste standardite järgimisel. Seetõttu püüdis Ukraina ajaloos iga president ja valitsus seda mõjutada Kyiv Post.

reklaam

Kuid isegi kogu selle surve all ei jõudnud ükski meie omanikest nii kaugele, et pani lehe kinni. Adnan Kivan ise lubas ostes kaitsta meie toimetuse sõltumatust Kyiv Post aastal 2018.

"Hindan kõrgelt tööd Kyiv Post ajakirjanikke ja kavatsevad säilitada toimetuse sõltumatuse," ütles Kivan toona.

Täna palusime tal paber maha müüa või üle anda Kyiv Post kaubamärk uudistetoimetusse. Ta ei nõustunud.

reklaam

Kutsume oma lugejaid ja reklaamiandjaid, ärimehi, diplomaate, rahvusvahelisi organisatsioone ja kõiki teisi, kes usuvad sõltumatusse ajakirjandusse, meid toetama.


. Kyiv Post uudistetoimetus.

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist

Venemaa

Ukraina eitab teadet Vene vägede kogunemisest oma piiride lähedale

avaldatud

on

By

Ukraina kaitseministeerium eitas esmaspäeval meediateadet Venemaa sõjaväe suurendamisest tema piiri lähedal, öeldes, et pole täheldanud vägede ega relvastuse suurenemist. kirjutavad Washingtonis Pavel Polityuk, Idrees Ali ja Phil Stewart, Reuters.

Washington Post teatas nädalavahetusel, et Vene vägede taaskasutamine Ukraina piiri lähedal on tekitanud muret mõnede USA ja Euroopa ametnike seas, kes jälgivad nende arvates ebaregulaarset varustuse ja personali liikumist Venemaa läänetiival.

"1. aasta 2021. novembri seisuga ei registreeritud täiendavat Vene üksuste, relvade ja sõjatehnika üleviimist Ukraina riigipiirile," seisis Ukraina kaitseministeeriumi avalduses.

Washingtonis teatas Pentagon, et on teadlik avalikest teadetest "ebatavalise tegevuse kohta".

reklaam

"Kindlasti jälgime piirkonda tähelepanelikult, nagu me seda alati teeme, ja nagu oleme varemgi öelnud, valmistavad kõik eskaleeruvad või agressiivsed tegevused USA-le suurt muret," ütles Pentagoni pressiesindaja John Kirby.

Sel kevadel tekitas Moskva Kiievi ja lääne pealinnad ärevaks, koondades Ukraina piiri äärde kümneid tuhandeid sõdureid, kuid andis neile hiljem käsu tagasi baasi.

Kiievi ja Moskva suhted on langenud alates 2014. aastast, mil Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare ning Ukraina vägede ja Venemaa toetatavate separatistide vägede vahel puhkes Ida-Ukrainas sõda, milles Kiievi väitel on hukkunud 14,000 XNUMX inimest.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist
reklaam
reklaam

Trendid