Ühenda meile

UK

Ühendkuningriigi valitsus loobuks fondi, mis asendaks ELi regionaalabi, kui see uuesti valitakse

JAGA:

avaldatud

on

Ühendkuningriigi konservatiivne valitsus, kes kampaaniat teeb tagasivalimise poolt, kuigi arvamusküsitlustes kõvasti maha jääb, on teatanud, et loobub ühisest heaolufondist, mis asendas pärast Brexitit Euroopa Liidu regionaalabi. Kui Rishi Sunak jääks peaministriks, kasutaks ta selle asemel 1.5 miljardit naela aastas, et osaliselt rahastada oma plaani kehtestada 18-aastastele kohustuslik riiklik teenistus, kirjutab poliitikatoimetaja Nick Powell.

Brexiti-meelsed konservatiivid vihkasid Euroopa Liidu liikmelisuse väheseid aspekte rohkem kui Euroopa regionaalabi. Kuldtähtede ring sinisel taustal, mis kuulutas ELi investeeringuid Ühendkuningriigi kõige vähem jõukamatesse piirkondadesse, ajas nad raevu. Ja kui tuli rahvahääletus EList lahkumise üle, toetasid Euroopa rahast enim kasu saanud valdkonnad sageli tugevalt Brexitit, kinnitades, et see on tõesti meie raha, kuna Ühendkuningriik oli ELi eelarve netomaksja.

See kõik lahenes järgmise paari aasta jooksul. Selle asemel, et raha suunata kõige vähem kindlustatud piirkondadele, konkureerivad nüüd raha pärast kogu Ühendkuningriigi kohalikud omavalitsused ning võitjad otsustavad Westminsteri ministrid. Suurim üksik abisaaja ELi eeskirjade kohaselt oli Walesi vaesem pool, mis koos Cornwalliga oli ainuke Loode-Euroopa osa, mis oli endiselt nii palju maha jäänud, et kvalifitseerus kõige heldemale rahastamistasemele. Seitsmeaastase mitmeaastase finantsraamistiku jooksul oli see Walesile väärt rohkem kui 2 miljardit eurot.

Kontroll võeti üle detsentraliseeritud Walesi valitsuselt, kelle EL oli usaldanud otsustama, kuidas raha oma üldiste prioriteetide raames kulutada. Kuid pärast seda ei tundunud jagatud heaolufond triumfeerivate "Brexitite" jaoks, kes haarasid kontrolli valitseva Konservatiivse Partei üle, kunagi poliitilise prioriteedina.

Ja nii see on tõestanud. Pärast oma tagasivalimiskampaania ebakindlat algust andsid konservatiivid pühapäevalehtedele teada, et nad taastavad 18-aastastele noortele mõeldud riikliku teenistuse. Üksikasjad on visandlikud, kuid teismelised peaksid valima 12-kuulise kaitseväes (või "küberkaitses") või vabatahtlikuna "tsiviilvastupanuvõimes" 25 päeva jooksul aasta jooksul.

Arvestades aga Ühendkuningriigi majanduse ja riigi rahanduse halba olukorda pärast Covidi kolmekordset lööki, Brexitit ja Venemaa Ukrainasse sissetungi ülemaailmset mõju, on Ühendkuningriigi valimiste kuldreegel, et ükski partei ei saa tunnistada rahastamata lubaduse andmist. , seda enam pärast Liz Trussi katset eirata majanduslikku tegelikkust oma lühiajalise peaministrina.

reklaam

Konservatiivid väidavad, et riiklik teenistus läheb maksma 2.5 miljardit naela aastas ja suurem osa sellest makstakse 1.5 miljardi naelsterlingi suuruse jagatud heaolufondi kaotamisega. Ülejäänud 1 miljard naela tuleb viimase abinõuna poliitikule, kellel pole õrna aimugi, kuidas millegi eest maksta: "maksude vältimise mahasurumine".

Summad ei paista isegi kokku tulevat, välja arvatud juhul, kui vähem kui üks 20-st 18-aastasest noorest tegelikult sõjaväeteenistusse astub. Ülejäänute osas antakse neile orwellilik kirjeldus "kohustuslikud vabatahtlikud", kuigi ministrid on kiiresti öelnud, et kedagi ei ähvarda mittejärgimise eest trahv ega vanglakaristus.

See kõik on meeleheitel värk erakonnalt, mis valimisi tõenäoliselt ei võida. Kuid see kujutab endast konservatiivide otsust keskenduda oma põhihäältele, mis on koondunud Briti elanikkonna vanematele liikmetele. Noored ei vali tõenäoliselt konservatiive.

Veelgi olulisem on see, et see kujutab endast otsustavat loobumist "Punasest müürist" – mahajäänud paikadest Põhja-Inglismaal ja Põhja-Walesis, mis on traditsiooniliselt toetanud Tööparteid, kuid hääletasid 2016. aastal Brexiti poolt ja andsid Boris Johnsonile enamuse Westminsteris. 2019.

4. juulil toimuvaid valimisi võitma asuv Tööpartei on rahvusteenistuse ettepaneku üle ruttu mõnitama. Kuid me ootame endiselt uudiseid selle kohta, mida see teeks Ühendkuningriigi vähem jõukate osade jaoks nii "Punase müüri" piirkonnas kui ka sellistes piirkondades nagu Lõuna-Walesi orud, mis jäid leiboristidele truuks isegi selle madalaima mõõna ajal.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid