Ühenda meile

UK

Konservatismi tagasitulek: Ühendkuningriigi võimalik tulevik

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kuna Lähis-Idas on suurenenud pinged, mis on tingitud Gazas asuvate Hamasi vägede rünnakutest Iisraeli vastu, sunnib see areng mõtlema ootamatute muutuste üle, mis muudavad maailma ümber. Ühe sellise näite võib leida Ühendkuningriigist, kirjutab mõttekoja ANBOUND asutaja Kung Chan.

Praegusel kujul näitab Ühendkuningriik üha enam oma mitmekesist fassaadi. Šotimaa esimene minister Humza Yousaf on Šoti-Pakistani päritolu. Tema poliitiline teekond sai alguse 2011. aastal, kui ta valiti Glasgow valimispiirkonnas lisaliikmeks, saades 26-aastaselt Šotimaa parlamendi ajaloo noorimaks valitud liikmeks. Oma ametivande andmise tseremoonia ajal kandis Yousaf traditsioonilisi Lõuna-Aasia riietus, a shalwar kameez, Šoti riigi embleemiga ohakas. Ta luges oma vannet nii inglise kui urdu keeles, tähistades oma pärandit ja identiteeti.

Rishi Sunak (pildil), Ühendkuningriigi praegune peaminister, on laialdaselt tunnustatud India päritolu, täpsemalt pandžabi päritoluna. Tema valimist sellele ametikohale tähistati Indias aastaga NDTV pealkiri öeldes: "India poeg tõuseb üle impeeriumi. Ajalugu saab Suurbritannias täisringi.

Ühendkuningriigi religioossete demograafiliste muutuste keskel ei ole kristlus Inglismaal ja Walesis enam domineeriv religioon, kuna usklike osakaal on langenud alla 50%, samas kui islam on seal viimase kümnendi jooksul tõusnud kõige kiiremini kasvavaks religiooniks. Ise tuvastanud Moslemi elanikkond Ühendkuningriigis on viimase kümne aastaga kasvanud 44%, jõudes 3.9. aastal 2021 miljonini, moodustades ligikaudu 6.5% kogu elanikkonnast.

Selline mitmekesisus võib panna mõned märkama olulist muutust. On neid, kes seavad kahtluse alla Briti pärandi ja selle eristavate omaduste, ajaloolise pärandi ja kultuurilise rikkuse säilimise sellise nihke ajal.

Sellisel taustal on Ühendkuningriigi tulevik ebakindel ja muutused näivad vältimatud. Riik võib kogeda konservatiivset sotsiaalset liikumist, mis sarnaneb 20. sajandi Ameerika Ühendriikide McCarthyismi ajastuga. Kui vasakpoolsed ideoloogiad muutuvad valdavaks, võivad nad lõpuks seista silmitsi opositsiooniga ja areneda väljakutsujateks. Ühendkuningriigis võivad esile kerkida mõjukad ja karismaatilised poliitikud, kes propageerivad konservatiivseid väärtusi.

On tõenäoline, et Ühendkuningriik on tulevikus tunnistajaks parlamentaarsetele juurdlustele, juriidilistele muudatustele ja sotsiaalsetele rahutustele. Kuigi mõned võivad jätkata vasakpoolsete ideoloogiate toetamist, võib esineda vastuseisu ja potentsiaalseid surmajuhtumeid. Ühendkuningriigi praegune olukord ei püsi tõenäoliselt lõputult ning konservatiivse mõju taastumisest võib saada uus intellektuaalne suund pärast radikaalse vasakpoolsete perioodi.

reklaam

Selles pidevalt muutuvas tsüklis võib Ühendkuningriik olla isegi konservatiivsuse laine juhtpositsioonil, positsioneerides end globaalse trendiloojana nii materiaalse rikkuse kui ka ideede vallas, sarnaselt Teise maailmasõja ajal. See võiks viia Ühendkuningriigi tihedalt kooskõlla majanduslikult domineeriva Ameerika Ühendriikidega.

Kung Chan on üks Hiina tunnustatud teabeanalüüsi eksperte, kes on spetsialiseerunud geopoliitilisele ja majanduspoliitikale. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid