Ühenda meile

Brexit

Suurbritannia valitsus püüab toime tulla tööjõupuudusega

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Üha rohkem töötajaid Ida-Euroopast on kodumaale naasnud, kuna nii COVID-i piirangud kui ka Brexit panevad Suurbritannia tööturule pinge. Puudus on sundinud Ühendkuningriigi valitsust otsima alternatiive ning püüdma veenda töötajaid koju tagasi mitte minema. Uute töötajate meelitamine välismaalt näib olevat valitsuse uus prioriteet ning Ühendkuningriigis tööle asuda soovivate veokijuhtide jaoks vähem tööpiirangute kehtestamine, kirjutab Cristian Gherasim Bukarestis.

Veokijuhid on nüüd nõudlikud, kuna umbes 10,000 XNUMX neist, paljud Ida-Euroopast, kaotasid pärast Brexitit ja Covidi pandeemiat töö. Kuid vaja pole mitte ainult veokijuhte, vaid ka külalislahkustööstus on kitsas nurgas, kuna see tugineb ka eriti Ida-Euroopast ja uutest ELi liikmesriikidest saabuvale tööjõule.

Hotellid ja restoranid seisavad nüüd silmitsi võimalusega, et kui COVID-i piirangud on täielikult kaotatud, ei jääks enam ühtegi töötajat oma klientide hooleks.

reklaam

Mitmete Ühendkuningriigi logistikaettevõtete sõnul otsib neist ligi 30% veoautojuhte - see on töövaldkond, mis on viimastel aastatel meelitanud paljusid rumeenlasi, kuid mis praegu vaevleb oma tööjõuvajaduste rahuldamises.

Paljud Ühendkuningriigist lahkujad ütlesid, et vähem kui soodsad töötingimused kaaluvad nende otsust koju naasta. Mõni mainis isegi tülikaid reisitingimusi, sealhulgas Brexiti tõttu ulatuslikke ooteaegu lennujaamades.

Need, kes ei soovi oma kodumaale naasta, ütlevad, et karmimatest töötingimustest hoolimata eelistavad nad ikkagi Suurbritanniat oma koduriigile.

reklaam

Veoautojuhid pole ainsad, kelle elu on pandeemia ja Brexit mõjutanud. Ühendkuningriigi otsus lahkuda Euroopa Liidust mõjutas ka üliõpilasi ja mõned otsustasid pandeemia puhkedes oma riiki naasta. Tulenevalt valitsuse otsusest mitte lubada neil, kes lahkuvad kauemaks kui kuueks kuuks, säilitada oma residentuuri staatus, hoiduvad mõned üliõpilased kodumaale naasmast.

Üliõpilaste jaoks tähendas pandeemia kursuste kolimist veebis. Paljud on otsustanud jätkata õpinguid kodus.

Mitmed Ühendkuningriigi ettevõtjad kutsuvad valitsust üles rakendama tööviisaprogrammi töötajatele, kes tulevad erinevatest Euroopa maakondadest. Suurbritannia riikliku statistikainstituudi riikliku statistika büroo majandusstatistika tippkeskuse selle aasta alguses läbi viidud uuringu kohaselt on pandeemia algusest saadik riigist lahkunud 1.3 miljonit välistöötajat. Ainuüksi Londoni linn on kaotanud 8% elanikkonnast, umbes 700,000 XNUMX töötajat tuleb EL-i liikmesriikidest.

Jätka lugemist
reklaam

Brexit

Suurbritannia lükkab Brexiti-järgse kaubanduskontrolli rakendamise edasi

avaldatud

on

Suurbritannia ütles teisipäeval (14. septembril), et lükkab edasi mõne Brexiti-järgse impordikontrolli rakendamise, teine ​​kord on need tagasi lükatud, viidates pandeemiast ja ülemaailmsest tarneahelast põhjustatud survele ettevõtetele.

Suurbritannia lahkus eelmise aasta lõpus Euroopa Liidu ühtselt turult, kuid erinevalt Brüsselist, kes kehtestas kohe piirikontrolli, lükkas ta impordikontrolli kehtestamise kaupadele, nagu toit, edasi, et anda ettevõtetele aega kohaneda.

Olles juba 1. aprillist kuue kuu võrra kontrollide kehtestamist edasi lükanud, lükkas valitsus nüüd vajaduse täieliku tollideklaratsiooni ja kontrolli järele tagasi 1. jaanuarile 2022. Ohutus- ja julgeolekudeklaratsioone nõutakse alates järgmise aasta 1. juulist.

reklaam

"Soovime, et ettevõtted keskenduksid pandeemiast taastumisele, mitte ei peaks piiril uute nõuetega tegelema, mistõttu oleme paika pannud pragmaatilise uue ajakava täieliku piirikontrolli kehtestamiseks," ütles Brexiti minister David Frost.

"Ettevõtetel on nüüd rohkem aega nende kontrollide ettevalmistamiseks, mis võetakse järk -järgult kasutusele kogu 2022. aasta jooksul."

Ka logistika- ja tollisektori allikad on öelnud, et valitsuse infrastruktuur ei olnud valmis täielikku kontrolli kehtestama.

reklaam

Jätka lugemist

Brexit

Kuidas EL aitab Brexiti mõju leevendada

avaldatud

on

5 miljardi euro suurune ELi fond toetab inimesi, ettevõtteid ja riike, keda Ühendkuningriik liidust lahkub, EL asjade.

. Brexiti üleminekuperioodi lõpp31. detsembril 2020 lõppes inimeste, kaupade, teenuste ja kapitali vaba liikumine ELi ja Ühendkuningriigi vahel, millel olid negatiivsed sotsiaalsed ja majanduslikud tagajärjed mõlema poole inimestele, ettevõtetele ja avalikule haldusele.

Et aidata eurooplastel muutustega kohaneda, leppisid ELi juhid 2020. aasta juulis selle loomisel kokku Brexiti kohanemisreserv, 5 miljardi euro suurune fond (2018. aasta hindades), mida makstakse kuni 2025. aastani. ELi riigid hakkavad ressursse saama detsembrikspärast parlamendi heakskiitu. Parlamendiliikmed peaksid fondi üle hääletama septembri täiskogu istungjärgul.

reklaam

Kui palju läheb minu riigile?

Fond aitab kõiki ELi riike, kuid plaan on, et Brexitist kõige enam mõjutatud riigid ja sektorid saaksid kõige rohkem toetust. Edetabeli eesotsas on Iirimaa, millele järgnevad Holland, Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgia.

Iga riigi summa kindlaksmääramisel võetakse arvesse kolme tegurit: Ühendkuningriigiga kaubavahetuse tähtsust, Ühendkuningriigi majandusvööndis püütud kala väärtust ja Ühendkuningriigile kõige lähemal asuvates ELi merepiirkondades elavate elanike arvu.

reklaam
Infograafik, mis selgitab Brexiti kohandamisreservi
Infograafik, mis näitab, kui palju toetust saavad üksikud ELi riigid Brexiti kohandamisreservist  

Mida saab fondist rahastada?

Rahastada saavad ainult need meetmed, mis on spetsiaalselt ette nähtud Ühendkuningriigi EList lahkumise negatiivsete tagajärgede kõrvaldamiseks. Need võivad hõlmata järgmist:

  • Investeeringud töökohtade loomisse, sealhulgas lühiajalised tööprogrammid, ümberõpe ja koolitus
  • Ühendkuningriigist Brexiti tagajärjel lahkunud ELi kodanike taasintegreerimine
  • Toetus ettevõtetele (eriti VKEdele), füüsilisest isikust ettevõtjatele ja kohalikele kogukondadele
  • Tollirajatiste ehitamine ning piiri-, fütosanitaar- ja turvakontrolli toimimise tagamine
  • Sertifitseerimis- ja litsentsimisskeemid

Fond katab ajavahemikus 1. jaanuar 2020 kuni 31. detsember 2023 tehtud kulutused.

Kalandus- ja pangandussektor

Riikide valitsused võivad vabalt otsustada, kui palju raha igasse valdkonda läheb. Kuid riigid, mis sõltuvad oluliselt Ühendkuningriigi majandusvööndi kalandusest, peavad eraldama oma siseriikliku eraldise miinimumsumma väikesemahulisele rannapüügile, samuti kalapüügist sõltuvad kohalikud ja piirkondlikud kogukonnad.

Välja on jäetud finants- ja pangandussektor, mis võivad Brexitist kasu saada.

Uuri rohkem 

Jätka lugemist

Brexit

Kuidas EL aitab Brexiti mõju leevendada

avaldatud

on

5 miljardi euro suurune ELi fond toetab inimesi, ettevõtteid ja riike, keda Ühendkuningriik liidust lahkub, EL asjade.

. Brexiti üleminekuperioodi lõpp30. detsembril 2020 lõppes inimeste, kaupade, teenuste ja kapitali vaba liikumine ELi ja Ühendkuningriigi vahel, millel olid negatiivsed sotsiaalsed ja majanduslikud tagajärjed mõlema poole inimestele, ettevõtetele ja avalikule haldusele.

Et aidata eurooplastel muutustega kohaneda, leppisid ELi juhid 2020. aasta juulis selle loomisel kokku Brexiti kohanemisreserv, 5 miljardi euro suurune fond (2018. aasta hindades), mida makstakse kuni 2025. aastani. ELi riigid hakkavad ressursse saama detsembrikspärast parlamendi heakskiitu. Parlamendiliikmed peaksid fondi üle hääletama septembri täiskogu istungjärgul.

reklaam

Kui palju läheb minu riigile?

Fond aitab kõiki ELi riike, kuid plaan on, et Brexitist kõige enam mõjutatud riigid ja sektorid saaksid kõige rohkem toetust. Edetabeli eesotsas on Iirimaa, millele järgnevad Holland, Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgia.

Iga riigi summa kindlaksmääramisel võetakse arvesse kolme tegurit: Ühendkuningriigiga kaubavahetuse tähtsust, Ühendkuningriigi majandusvööndis püütud kala väärtust ja Ühendkuningriigile kõige lähemal asuvates ELi merepiirkondades elavate elanike arvu.

reklaam
Infograafik, mis selgitab Brexiti kohandamisreservi
Infograafik, mis näitab, kui palju toetust saavad üksikud ELi riigid Brexiti kohandamisreservist  

Mida saab fondist rahastada?

Rahastada saavad ainult need meetmed, mis on spetsiaalselt ette nähtud Ühendkuningriigi EList lahkumise negatiivsete tagajärgede kõrvaldamiseks. Need võivad hõlmata järgmist:

  • Investeeringud töökohtade loomisse, sealhulgas lühiajalised tööprogrammid, ümberõpe ja koolitus
  • Ühendkuningriigist Brexiti tagajärjel lahkunud ELi kodanike taasintegreerimine
  • Toetus ettevõtetele (eriti VKEdele), füüsilisest isikust ettevõtjatele ja kohalikele kogukondadele
  • Tollirajatiste ehitamine ning piiri-, fütosanitaar- ja turvakontrolli toimimise tagamine
  • Sertifitseerimis- ja litsentsimisskeemid


Fond katab ajavahemikus 1. jaanuar 2020 kuni 31. detsember 2023 tehtud kulutused.

Kalandus- ja pangandussektor

Riikide valitsused võivad vabalt otsustada, kui palju raha igasse valdkonda läheb. Kuid riigid, mis sõltuvad oluliselt Ühendkuningriigi majandusvööndi kalandusest, peavad eraldama oma siseriikliku eraldise miinimumsumma väikesemahulisele rannapüügile, samuti kalapüügist sõltuvad kohalikud ja piirkondlikud kogukonnad.

Välja on jäetud finants- ja pangandussektor, mis võivad Brexitist kasu saada.

Uuri rohkem 

Jätka lugemist
reklaam
reklaam
reklaam

Trendid