Ühenda meile

Euroopa Parlamendi valimised

Hispaanias toimuvad enne aastalõpu üleriigilist hääletust piirkondlikud valimised

JAGA:

avaldatud

on

Hispaania valijad suundusid 28. mail piirkondlike ja kohalike omavalitsuste valimiste jaoskondade juurde, mille tulemused on aastalõpu üldvalimiste baromeetriks.

Hääletamine toimub 12 piirkonnas ja 8,000 linnas, millest enamikku juhib praegu valitsev Sotsialistlik Partei (PSOE). Küsitlused ennustavad konservatiivsele Rahvaparteile (PP) võitu, mis aasta lõpus kordumisel võib praeguse vasakpoolse koalitsiooni paigalt lüüa.

Hääletamine algas kell 9 (0700 GMT) ja suleti kell 8 Hääletusõigus on enam kui 35 miljonil inimesel.

Kampaania on olnud mida iseloomustavad mitmed vaidlused, alates süüdistustest valijate pettuses väikelinnades kuni pretsedenditu inimröövi juhtumini.

Valimisküsitlused ja eksperdid ennustavad, et paljudes valdkondades on võidujooks pingeline, vähese selge häälteenamusega, välja arvatud Madridi piirkonnas, kus PP piirkonna president Isabel Diaz Ayuso võib võita tagasivalimise absoluutse häälteenamusega.

Mõned küsitlused viitavad tihedale võidujooksule Valencia piirkonnas, mis peaaegu 5 miljoni elanikuga oleks PSOE jaoks suur tagasilöök. Aragon ja Baleaarid võivad küsitluste kohaselt samuti PP poole kalduda.

Valimised võivad tähistada ka a naasta kaheparteisüsteemi domineerisid PSOE ja PP pärast kümneaastast suuremat kaasatust väiksematele parteidele, nagu vasakpoolne Podemos, valitsuse noorem partner ja tsentristlik Ciudadanos. Mõlemal võib olla raskusi 5% häälteeni jõudmisega, et saada paljudes piirkondades esindatud.

reklaam

Teisest küljest peab PP tõenäoliselt toetuma paremäärmuslikule Voxile, et moodustada valitsusi mitmes piirkonnas, mis on võimalik eelkäija parempoolsele koalitsioonivalitsusele pärast üldvalimisi.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid