Ühenda meile

Euroopa Parlament

ELi tööotsimisabi 2.8 miljoni euro väärtuses 450 vallandatud autotööstuse töötajale Hispaanias 

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

450 Hispaania töötajat, kes kaotasid autotööstuses töö pärast Nissani Barcelona tootmistehase sulgemist, peaksid saama 2.8 miljonit eurot ELi abi. BUDG.

Esmaspäeval, 28. veebruaril kiitis eelarvekomisjon heaks Hispaania taotluse saada toetust Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fond ümberasustatud töötajate jaoks (EGF). Saadikud tuletavad meelde, et "koondamise sotsiaalsed mõjud on eeldatavasti olulised Cataluña jaoks, kus autotööstus on nii käibe kui ka tööhõive poolest keemia- ja toiduainetööstuse järel tähtsuselt kolmas sektor".

Nissan sulges oma Kataloonias asuva tootmistehase 2021. aastal osana oma plaanist vähendada oma kohalolekut Euroopas ning keskenduda Hiinale, Põhja-Ameerikale ja Jaapanile. EGFi taotlus on seotud kümne Nissani tarnijaga, kes pidid tegevuse täielikult sulgema või oma tööjõudu oluliselt vähendama.

Toetusmeetmete hinnanguline kogumaksumus on 3.3 miljonit eurot, millest EGF katab 85% (2.8 miljonit eurot). Rahastamine aitab koondatud töötajatel leida uusi töökohti läbi kohandatud juhendamise ja nõustamise, uute oskuste arendamise toetuse ja oma ettevõtte loomise.

. raporti projekt raportöör Monika Vana (Rohelised/EFA, AT), mis soovitas parlamendil abi heaks kiita, võeti vastu 37 poolthäälega, üks vastu ja erapooletuid ei olnud. Täiskogu heakskiitu oodatakse 7.–10. märtsi täiskogu istungjärgul Strasbourgis.

Taust

Uue all 2021–2027 EGFi määrus, jätkab fond töötajate ja füüsilisest isikust ettevõtjate toetamist, kelle tegevus on peatunud. Uued reeglid võimaldavad toetada rohkem inimesi, keda nende töökoha või sektori ümberkorraldamine mõjutab: toetust saavad kõik ootamatud suured ümberstruktureerimissündmused, sealhulgas COVID-19 kriisi majanduslikud mõjud, aga ka suuremad majandussuundumused, nagu dekarboniseerimine ja automatiseerimine. Liikmesriigid saavad taotleda ELi rahastamist, kui konkreetse võrdlusperioodi jooksul kaotab töö vähemalt 200 töötajat.

Rohkem informatsiooni 

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid