Ühenda meile

Lõuna-Korea

Moon ütleb, et Korea poolsaar saab Euroopalt julgeoleku ja rahu loomise kohta õppida

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa on hiljuti tõstnud esile oma suhted Indo-Vaikse ookeani piirkonnaga, esitades ELi India-Vaikse ookeani piirkonna strateegia, samal ajal arenesid pinged Euroopa ja Ameerika Ühendriikide vahel AUKUS-pakti tõttu, kui Austraalia võttis Prantsusmaa USA, Ühendkuningriigi kasuks ja Austraalia tegelevad tuumajõul töötavate allveelaevade pakkumisega, on asetanud piirkonna tähelepanu keskpunkti ning tekitanud hirmu relvavõistluse ja külma sõja sarnase olukorra ees, mis arenevad Hiina suhtes. 

EL Reporter rääkis Chung-in Mooniga piirkonna riskidest. Dr Moon on prestiižse Sejongi instituudi juhataja ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna tuumarelva leviku tõkestamise ja desarmeerimise juhtimisvõrgustiku aseesimees. Moon on viimaste kiviste aastate järel muret tekitanud piirkonnas tuuma doominoefekti pärast: „See on nagu teerull, vahel on suhted head, siis lähevad halvaks. 2017. aastal nägime kriisi ja eskaleerumist, siis oli meil äkiline läbimurre ning kaks tippkohtumist Põhja- ja Lõuna -Korea juhtide vahel ning Lõuna -Korea suutis vahendada Pyongyangi ja Washingtoni. Seetõttu ütleksin, et 2018. aasta oli lootuse ja rahu aasta. Seejärel 2019. aastal president Trump, kes pidas 2018. aasta veebruaris tippkohtumise oma kolleegi esimehe Kim Jong -uniga Hanois, kus kohtumine läks halvasti, põhjustades ummikseisu. Ma ütleksin, et praegune olukord Korea poolsaarel on ummikseisu ja kvaasikriisi periood. ”

Suur mure on olnud KRDV tuumakatsetuste ja 15 ballistilise raketi, sealhulgas mandritevahelise ballistilise raketi Hwasung-15 tulistamise pärast. 

Kuigi Lõuna -Korea (ROK) on mõistlikult eelistanud vaidlusi diplomaatia teel lahendada, on avalikkuse toetus sõltumatute tuumarelvade kasuks kasvanud. Nii on see ka Jaapanis, kus tuumarelvad muudel kui tsiviilotstarbelistel eesmärkidel on juba ammu olnud tabu, poliitikud ja arvamusliidrid kaaluvad seda üha enam võimaliku variandina. 

Küsimusele, mida EL saaks aidata, ütles dr Moon, et ELil võib olla väga oluline roll Korea poolsaare tuumaküsimuse lahendamisel. EL võiks parandada oma diplomaatilisi suhteid Põhja -Koreaga ning veenda Põhja -Koread dialoogi ja läbirääkimisi pidama. Moon ütleb, et ELil võib olla väga oluline roll ka Pekingi ja Washingtoni vahelise pinge maandamisel: „Kui USA ja Hiina vahel tuleb uus külm sõda, on sellel katastroofilised tagajärjed. Selle asemel, et pooled asuda, on ELil väga oluline roll kahe suurriigi vahelise suure vastasseisu ärahoidmisel. 

„Lõpuks olen rõhutanud, et meil on Euroopast palju õppida, Euroopa kogemus. Euroopa on mitmepoolse julgeolekukoostöö edendamisel olnud väga -väga edukas. Meie maailma osa riigid tahavad Euroopalt õppida, kuidas luua turvalisust, kuidas rahu luua ja kuidas tugevdada usaldust suurendavaid meetmeid. ”

Dr Moon rääkis koos Korea kultuurikeskusega Brüsseli pressiklubi üritusel: „Alliansi ja strateegilise partneri vahel: USA-Hiina rivaalitsemine ja Lõuna-Korea strateegiline valik“.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Trendid