Ühenda meile

Venemaa

Veel neljal Venemaa meediaväljaandel on EL-is saadete edastamine keelatud

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Liidu Nõukogu otsustas peatada nelja täiendava meediaväljaande ringhäälingutegevuse Euroopa Liidus, süüdistades neid propaganda levitamises ja Ukraina-vastase sõja toetamises. Need on Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia ja Rossiyskaya Gazeta, kirjutab poliitikatoimetaja Nick Powell.

Nõukogu liigitab need meediaväljaanded Venemaa Föderatsiooni juhtkonna alalise otsese või kaudse kontrolli alla kuuluvateks. Selles kirjeldatakse neid kui "olulisi ja abivahendeid Venemaa Ukraina-vastase agressioonisõja esilekutsumisel ja toetamisel ning naaberriikide destabiliseerimisel".

Kooskõlas põhiõiguste hartaga ei takista meetmed sihipärastel meediaväljaannetel ja nende töötajatel uudiseid kogumast uuringute ja intervjuude kaudu ega teostamast ELis muid tegevusi peale ringhäälingu. Nõukogu viitab Venemaa „süstemaatilisele rahvusvahelisele meedia- ja teabega manipuleerimise, sekkumise ja tõsiste faktide moonutamise kampaaniale, et õigustada ja toetada oma täiemahulist agressiooni Ukraina vastu ning tõhustada Venemaa naaberriikide ja ELi destabiliseerimise strateegiat. ja selle liikmesriigid.

„Eelkõige on propaganda, teabega manipuleerimise ja sekkumise sihikule korduvalt ja järjekindlalt suunatud Ukraina riik ja selle võimud, Ukraina kodanikud, aga ka Euroopa poliitilised parteid, eriti valimisperioodidel, samuti sihikule kodanikuühiskond, varjupaigataotlejad, Vene rahvusvähemused, soovähemused ning demokraatlike institutsioonide toimimine ELis ja selle liikmesriikides.

Euroopa Ülemkogu kinnitas oma 21. ja 22. märtsi 2024. aasta järeldustes veel kord ELi vankumatut toetust Ukraina iseseisvusele, suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele rahvusvaheliselt tunnustatud piirides ning tema seaduslikku enesekaitseõigust Venemaa agressiooni vastu. Samuti kutsuti üles astuma edasisi samme, et nõrgestada Venemaa võimet jätkata agressioonisõja pidamist, sealhulgas tugevdades sanktsioone.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid