Ühenda meile

Venemaa

Venemaa käivitas Ukraina pealinnale suurima droonirünnaku

JAGA:

avaldatud

on

Venemaa vallandas üleöö õhulöökide lained Kiievile, ametnike sõnul näis see olevat suurim droonirünnak linnale pärast sõja algust, kui Ukraina pealinn valmistus pühapäeval (28. mail) tähistama oma asutamise aastapäeva.

Ukraine’s Air Force said it downed 52 out of the 54 Russia-launched drones, calling it a record attack with the Iranian-made ‘kamikaze’ drones. It was not immediately clear how many of the drones were shot over Kyiv.

Linnapea Vitali Klitško ütles, et see näib olevat ka esimene surmav rünnak Kiievi vastu mais ja 14. rünnak sel kuul.

The pre-dawn attacks came on the last Sunday of May when the capital celebrates Kyiv Day, the anniversary of its official founding 1,541 years ago. The day is typically marked by street fairs, live concerts and special museum exhibitions – plans for which have been made this year too, but on a smaller scale.

“The history of Ukraine is a long-standing irritant for the insecure Russians,” Andriy Yermak, the head of President Volodymyr Zelenskiy’s office, said on his Telegramm kanal.

Õhuvägi ütles edasi Telegramm et Venemaa oli võtnud sihikule sõjalised ja kriitilise tähtsusega infrastruktuuriobjektid Ukraina keskpiirkondades ja eelkõige Kiievi piirkonnas.

France condemned the attack “in the strongest terms”, adding that it had claimed the lives of at least two people and left several injured, in what it called a flagrant violation of international humanitarian law.

reklaam

“These unacceptable acts constitute war crimes and cannot go unpunished,” the French foreign affairs ministry said in a statement.

Kuna 15 kuud pärast sõda ähvardab Ukraina vasturünnak, on Moskva pärast peaaegu kahekuulist tuulevaikust intensiivistanud õhulööke, mis on suunatud peamiselt sõjaväeobjektidele ja varustusele. Rünnakulaineid tuleb nüüd mitu korda nädalas.

Pühapäevased rünnakud toimusid pärast seda, kui Kiievis ütles, et lahingukokkupõrked leevendatud around the besieged city of Bakhmut in southeastern Ukraine, the site of the war’s longest battle.

Serhiy Popko, the head of Kyiv’s military administration, said the attack was carried out in several waves, and air alerts lasted more than five hours.

“Today, the enemy decided to ‘congratulate’ the people of Kyiv on Kyiv Day with the help of their deadly UAVs (unmanned aerial vehicles),” Popko said on the Telegram messaging channel.

Ametnike sõnul sai üleöö toimunud rünnakutes kannatada Ukraina ülekaalukalt suurima linna, umbes 3 miljoni elanikuga Kiievi linnaosa, sealhulgas ajalooline Petšerski naabruskond.

Reuters witnesses said that during the air raid alerts that started soon after midnight, many people stood on their balconies, some screaming offensives directed at Russia’s President Vladimir Putin and “Glory to air defence” slogans.

Kiievi edelaosas asuvas rohelises Holosiivskyi rajoonis süütas kukkuv praht kolmekorruselise laohoone, hävitades umbes 1,000 ruutmeetrit (10,800 XNUMX ruutjalga) ehituskonstruktsioone, ütles linnapea Klitško.

Linnast läänes Solomjanski linnaosas puhkes tulekahju pärast seda, kui droonipuru tabas seitsmekorruselist mitteeluhoonet. Piirkond on elav raudtee- ja lennutranspordisõlm.

In the Pecherskyi district, a fire broke out on the roof of a nine-storey building due to falling drone debris, and in the Darnytskyi district a shop was damaged, Kyiv’s military administration officials said on Telegramm.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid