Ühenda meile

Venemaa

Magomed Gadžijevi paljastamine: Vene oligarh, kes toetab Ukraina sõda ja hoiab kõrvale sanktsioonidest

JAGA:

avaldatud

on

Ukraina ja Venemaa vahelise konflikti taustal on maailmas märgatavalt suurenenud tähelepanu sõjategevust rahaliselt toetanud Vene oligarhide tegevusele. Üks selline oligarh, kes on olnud hiljutise uuriva ajakirjanduse teema, on Magomed Gadžijev.

Hoolimata sellest, et lääneriigid on tema väidetava rolli eest Ukraina sõja toetamisel määranud mitmeid sanktsioone, on Gadžijev suutnud jätkata oma luksuslikku elustiili, omades kinnisvara nii Prantsusmaal kui ka Miamis. Nüüd kerkib küsimus, kas EL ja USA on valmis jätma kahe silma vahele Venemaa oligarhide nagu Gadžijevi tegevust, kes mitte ainult ei toeta käimasolevat konflikti, vaid hoidub kõrvale ka neile kehtestatud sanktsioonidest?

On ülioluline kaaluda selliste tegevuste suuremaid tagajärgi, kuna need võivad kahjustada riikidevahelisi diplomaatilisi suhteid ja tõstatada küsimusi ülemaailmsete sanktsioonide tõhususe kohta ebaseadusliku finantstegevuse ärahoidmisel. Lisaks võib lääneriikide valmisolek sellisele käitumisele silmad kinni pigistada veelgi julgustada oligarhe nagu Gadžijev jätkama oma küsitavat tegevust, kartmata tagajärgi.

Seetõttu on oluline, et valitsused ja rahvusvahelised organisatsioonid võtaksid tugeva seisukoha isikute vastu, kes toetavad ebaseaduslikku tegevust, nagu Ukraina sõda, ja hoiduvad kõrvale neile kehtestatud sanktsioonidest. Seda tehes saame tagada õigluse jaluleseadmise ja takistada finantslünkade jätkuvat ärakasutamist isikute poolt, kes soovivad õõnestada ülemaailmset stabiilsust ja rahu.

Jagage seda artiklit:

Trendid