Ühenda meile

Venemaa

Venemaa sõda Ukraina vastu Viimased uudised: Putin on avatud kõnelusteks, ütleb Kreml

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Venemaa president Vladimir Putin on läbirääkimisteks avatud Ukraina suhtes, kuid lääs peab Moskva nõudmistega nõustuma, ütles Kreml reedel, 2. detsembril. See juhtus päev pärast seda, kui USA president Joe Biden ütles, et räägib, kui Putin otsib konfliktist väljapääsu.

VÕITLUS

Ukraina presidendi nõuniku Mykhailo Podoljaki sõnul on riigi relvajõud kaotanud ajavahemikul. 10,000-13,000 sõdurid konflikti ajal Venemaaga. Selle avalikustas Podoljak Ukraina telekanalile. Ukraina presidendi administratsiooni ja Venemaa kaitseministeeriumi juht ütles, et viimases vangivahetuses vahetati nende vahel 50 teenistujat. Vene raketid tabasid Hersonit, elektri väljalöömine piirkonnas, kus pärast Vene vägede lahkumist polnud elektrit taastatud ligi kolm nädalat.

Ukraina valitsus koostab a Vene kirikute keeld. President Volodymyr Zeleskiy kirjeldas seda sammu kui vajalikku, et peatada Moskva "Ukraina seestpoolt nõrgendamast".

Rahvusvaheline Aatomienergiaagentuur (IAEG) loodab ÜRO tuumajärelevalveameti teatel jõuda kokkuleppele Venemaa ja Ukraina vahel kaitsetsooni kehtestamiseks. Zaporižži tuumajaam käesoleva aasta lõpuks.

DIPLOMAATIA, VÄLISVASTUS Putin helistas Olaf Scholzile , Saksamaa kantsler, ütles reedel, et Saksamaa ja Lääne liinid Ukrainas olid "hävitavad". Kreml teatas, et ta kutsus Berliini üles seda mitte tegema.

Scholz palus Putinil leida Ukraina konfliktile võimalikult kiiresti diplomaatiline lahendus, "sealhulgas Vene vägede lahkumine", teatas Scholzi pressiesindaja.

Paljud välissaatkonnad Ukraina vastu "verised pakid" sisaldas loomasilma, teatas Ukraina välisministeerium reedel. See juhtus pärast seda, kui Hispaaniasse, sealhulgas Madridi saatkonda saadeti seeria kirjapomme.

reklaam

Venemaa välisminister ütles reedel, et on nördinud Prantsusmaa avaldustest, mis toetavad selle plaane asutada tribunali võimalike kuritegude eest Ukrainas.

Saksamaa valitsuse veebisaidi andmetel tarnib Saksamaa seitse Gepardi tankid Ukrainasse. Seda lisaks juba Vene armee vastu kasutatud 30 õhutõrjetankile.

Serbia president Aleksandar Vucic ütles reedel, et keegi ei saa Serbia kaudu Venemaa-vastastest EL-i sanktsioonidest mööda minna. Serbia impordib kogu oma gaasi Venemaalt ja tema ainsaks naftaettevõtteks NIS kuulus enamusosalus Gazprom Neft.

MAJANDUS

Venemaa majandus kahaneb järgmisel aastal 2.5%, lisaks 3% kahanemisele 2022. aastal, pakuti reedel. Visalt kõrge inflatsioon jätab keskpangale vähe ruumi intressimäärade kärpimiseks.

Venemaa rünnakud Ukraina tsiviilinfrastruktuuri vastu on tõstnud Ukraina majanduse järgmisel aastal töös hoidmise kulusid, teatasid Rahvusvahelise Valuutafondi juht.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid