Ühenda meile

Üldine

Ukraina teatas, et tabas Venemaa kõrgete ametnike tapmise missioonil lööjad

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Ukraina vahistas kaks Vene luureteenistuste heaks töötavat inimest, kes kavatsesid tappa Ukraina kaitseministri ja sõjaväeluureagentuuri juhi, teatas Ukraina sisejulgeolekuteenistus SBU esmaspäeval, 8. augustil.

Ukraina julgeolekuteenistus nurjas Vene sõjaväeluure agentuuri GRU vandenõu kasutada sabotaažirühmitust kolme mõrva sooritamiseks, sealhulgas ühe prominentse Ukraina aktivisti mõrvamiseks, öeldakse agentuuri avalduses.

Moskva ega Venemaa riiklik meedia ei reageerinud Ukraina avaldusele kohe.

SBU teatas, et kahtlusalustele, kellest üks on Venemaa toetatud separatistide vahi all Luganski piirkonna idaosa elanik ja teine ​​Ukraina pealinna Kiievi elanik, lubasid Venemaa käitlejad kuni 150,000 XNUMX dollarit iga sihtmärgi mõrva eest.

Luganski oblastist pärit mees sisenes Ukrainasse Valgevenest ja peeti koos Kiievi elanikuga kinni Loode-Ukrainas Koveli linnas, öeldakse avalduses.

Venemaa tungis Ukrainasse 24. veebruaril ja tippametnike julgeolek on äärmiselt tihe. Kiievi valitsuspiirkond on piiratud relvastatud meestega mehitatud kontrollpunktidega. Liivakotid on kuhjatud valitsushoonete akendesse ja sissepääsudesse.

SBU on viimastel nädalatel olnud tähelepanu keskpunktis pärast seda, kui president Volodymyr Zelenski sundis eelmisel kuul oma juhi ja riigi peaprokuröri ametist lahkuma, viidates kümnetele nende agentuuride ametnike koostööle Venemaaga.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid