Ühenda meile

Venemaa

"Kaalul on Euroopa ja kogu rahvusvahelise korra stabiilsus," ütles von der Leyen

JAGA:

avaldatud

on

G7 kohtumise eel kohtusid ELi ja NATO liidrid, et arutada Venemaa sissetungi Ukrainasse.

"Arutasime just Venemaa jõhkrat ja provotseerimata jätkuvat rünnakut Ukraina vastu," ütles Stoltenberg. "See on barbaarne ja me mõistame selle ilma igasuguste reservatsioonideta hukka. [...] Meie kollektiivse kaitse kohustus, artikkel 5, on raudkindel. NATO ja Euroopa Liit on ühtsed, et kaitsta meie väärtusi, vabadust, demokraatiat ja teineteise õigust valida oma tee.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen rõhutas ELi ja NATO tugevat koostööd: „Euroopa Liit ja NATO on teineteist täiendanud ning see kriis lähendab meid veelgi. Meie ühine kohustus on seista vastu suurimale agressiooniaktile Euroopa pinnal pärast aastakümneid. Meie ühtsus on meie parim tugevus. Kreml mõistab seda väga hästi ja seetõttu on nad püüdnud meid kõigest väest lõhestada, kuid nad on saavutanud täpselt vastupidise. Oleme ühtsemad ja sihikindlamad kui kunagi varem. Oleme üks liit, üks liit, mille eesmärgid on ühendatud.

Von der Leyen ütles, et kaalul ei ole ainult Donbas: "See pole ainult Ukraina. Kaalul on Euroopa ja kogu rahvusvahelise korra stabiilsus. President Putin otsustas tuua sõja Euroopasse tagasi. Otsustava ja ühtse vastusega muudab Euroopa Liit Kremlile oma agressiivse tegevuse võimalikult keeruliseks. Ütlen väga selgelt. President Putin peab seda oma kodanikele selgitama. Ma tean, et vene rahvas ei taha seda sõda.

Jagage seda artiklit:

reklaam

Trendid