Ühenda meile

Venemaa

"Tragöödia Euroopale, Ukrainale ja Venemaale endale" Nauseda

JAGA:

avaldatud

on

Leedu president Gitanas Nauseda nimetas tänaõhtusele Euroopa Ülemkogu Ukraina-teemalisele erakorralisele kohtumisele saabudes, et senised sanktsioonid ei olnud piisavalt otsustavad. Ta nimetas tänast sissetungi tragöödiaks Euroopa, Ukraina ja Venemaa enda jaoks.

"Ma usun, usun endiselt Euroopa Liidu võimalikku rolli selliste tegude ärahoidmisel keset Euroopat," ütles ta. "Aga selleks peame tegema samme, mida saame arutada ja arutelud on kasulikud, kuid me ei saa olla igavesti aruteludes, me saame teha otsuseid ja me oleme võimelised tegema otsuseid."

Nauseda kutsus üles kehtestama uusi ja laiaulatuslikke sanktsioone, mis hõlmaksid majanduslikke, finants-, sotsiaalseid ja poliitilisi meetmeid. Ta nõudis ka Ukrainale kandidaatriigi staatust Euroopa Liiduga ühinemise perspektiiviga, kuid lisas, et tegutseda on vaja juba täna, sest homme võib olla juba hilja. 

Valgevene

"Me peame rääkima Valgevene vastu suunatud sanktsioonidest, sest see riik osaleb aktiivselt nendes sõjalistes aktsioonides ja teeb seda oma naabri Ukraina vastu. See on kohutav, see on kohutav."

Jagage seda artiklit:

Trendid