Ühenda meile

Venemaa

Sõjalisel agressioonil Ukraina vastu on tohutud tagajärjed

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Ülemkogu järeldused Venemaa sõjalise suurendamise kohta Ukraina piiril olid lühikesed, kuid väga selged: "Sõjalisel agressioonil Ukraina vastu on tohutud tagajärjed." 

 "Jätame oma üleskutsele Venemaale pingeid maandada ja hoiduma igasugusest edasisest agressioonist. Tahaksime olla olukorras, kus suhted Venemaaga on head, kuid see sõltub suuresti Moskva valikutest,“ ütles Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen. "Nii et ärgu jäägu kahtlust. Kui Venemaa peaks astuma Ukraina vastu, on ametiühingul võimalik võtta sanktsioone, mis võivad tohutult maksta. Oleme selles osas oma töö teinud.»

'Oleme valmis'

Küsimusele nende ettevalmistuste kohta vastas von der Leyen, et Euroopa Ülemkogu palus komisjonil juunis välja töötada erinevad võimalused. Von der Leyen ütleks vaid, et komisjon on juba mõnda aega töötanud erinevate võimaluste ja võimalike piiravate meetmete kallal. Ta lisas, et neid tegevusi kooskõlastatakse teistega, sealhulgas USAga. 

Sloveenia peaminister Janez Janša ütles: "Meil ei kordu see, mis juhtus, kui Venemaa tungis Krimmi. Oleme seekord hästi ette valmistatud."

Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ütles, et idapartnerluse tippkohtumisel (15. detsembril) peetud arutelud Ukraina presidendiga on andnud ELile võimaluse pakkuda täielikku toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele. Michel ütles, et EL jätkab diplomaatiliste jõupingutuste toetamist praeguses Normandia formaadis, et saavutada Minski kokkulepete täielik rakendamine.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Trendid