Ühenda meile

Poola

Poola kohustas Euroopa Komisjoni maksma iga päev miljon eurot trahvi kohta

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Poola on olnud tellitud tasuma Euroopa Komisjonile Euroopa Kohtu 1. juulil 14. aastal määratud ajutiste meetmete täitmata jätmise eest Euroopa Komisjonile iga päev 2021 miljon eurot trahvi, kirjutab Catherine Feore.

Juulis paluti Poolal peatada siseriiklikes õigusaktides Ülemkohtu distsiplinaarkolleegiumi pädevust käsitlevad sätted, et vältida: „tõsist ja korvamatut kahju Euroopa Liidu õiguskorrale ja selle liidu väärtustele. on rajatud, eelkõige õigusriigi põhimõte”. Ta ei tegutsenud, mistõttu oli komisjon kohustatud pöörduma kohtusse, et kohaldada igapäevast trahvi, et julgustada Poolat kohaldama kohtu määratud ajutisi meetmeid. 

Euroopa Kohus leidis oma 19. novembri 2019. aasta otsuses, et ELi õigusega on välistatud, et ELi õiguse kohaldamist puudutavad kohtuasjad kuuluvad kohtu (Sąd Najwyższy – Izba Pracy i Ubezpieczeń Społecznych) ainupädevusse, mis ei ole sõltumatu ega erapooletu. . Kohus ütleb, et ta ei saa käsitleda ülemkohut ja selle distsiplinaarkolleegiumi oma loomises ja koosseisus kohtuna ELi või Poola õiguse tähenduses. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid