Ühenda meile

Pakistan

Brüsselis toimunud seminar inimõiguste rikkumiste kohta India ebaseaduslikult okupeeritud Jammus ja Kashmiris, et tähistada "Youm-e-Istehsal Kashmir"

JAGA:

avaldatud

on

Pakistani Brüsseli saatkond korraldas Youm-e-Istehsali (kasutamise päev) Kashmiri eelõhtul seminari, et väljendada oma kindlat toetust India ebaseaduslikult okupeeritud Jammu ja Kashmiri (IIOJ&K) elanikele.

Hübriidvormingus peetud seminari eesmärk oli tuua esile India valitsuse inimõiguste rikkumisi IIOJ&K raames, eriti pärast 5. augustil 2019 võetud meetmeid staatuse muutmiseks, mis on vastuolus rahvusvaheliste kohustustega.

Endine Euroopa Parlamendi liige Phil Bennion, Kashmiri Rahvusvaheliste Suhete Instituudi esimees Altaf Hussain Wani, endine Kashmiri Kaubandus- ja Tööstuskoja president dr Mubeen Shah ja ELi Kashmiri Nõukogu esimees Ali Raza Syed väljendasid oma seisukohti, keskendudes India vägede jämedad rikkumised vabadusele, tervisele, haridusele, sõna-, kogunemis- ja usuvabadusele.

Rõhutades tõsist inimõiguste olukorda IIOJ&K-s, kutsusid paneeli liikmed Indiat üles lõpetama julmused süütute kašmiirlaste vastu, kes kannatasid viimase seitsme aastakümne jooksul selle ebaseadusliku okupatsiooni all. Nad nimetasid India tegevust alates 05. augustist 2019 ebaseaduslikuks ja rahvusvahelist õigust rikkuvaks ning nõudsid nende tingimusteta tühistamist.

Pakistani suursaadik ELis, Belgias ja Luksemburgis pr Amna Baloch

Pakistani suursaadik EL-is, Belgias ja Luksemburgis Amna Baloch teavitas oma sõnavõtus kuulajaid India julgeolekujõudude toimepandud lakkamatutest julmustest, eriti pärast IIOJ&K eristaatuse ebaseaduslikku tühistamist 5. augustil 2019. Ta rõhutas, et üle 900,000 XNUMX India okupatsiooniväge muutis IIOJK maailma suurimaks avavanglaks ja maailma kõige militariseeritud tsooniks, mis nõuab rahvusvahelise üldsuse, eriti ÜRO ja Euroopa Liidu sekkumist.

Suursaadik kordas Pakistani poliitilist, diplomaatilist ja moraalset toetust Kashmiri rahva õiglasele enesemääramise eesmärgile vastavalt ÜRO Julgeolekunõukogu asjakohastele resolutsioonidele.

Üritusel osalesid meedia, Scholars, Pakistani ja Kashmiri diasporaa esindajad.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid