Ühenda meile

Pakistan

Belgias eksponeeritud Pakistani rikkalik kultuuripärand

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Pakistani saatkond Brüsselis ühines Belgia kultuurikalendris väga oodatud sündmusega, tehes koostööd Urban Brusselsiga, et tähistada 2022. aasta iga-aastast kultuuripärandi päeva. Tänavune pärandipäev 17. ja 18. septembril langes kokku Pakistani iseseisvuse 75. teemantjuubeliga 2022. aasta augustis.

Pakistani suursaadik Belgias, Luksemburgis ja Euroopa Liidus, Dr Asad Majeed Khan avas saatkonna ruumides kogu päeva kestnud tegevused.

Pakistani saatkond oli rivistanud hulga kultuurinäitusi, mis kujutavad Pakistani rikkalikku kultuuri ja pärandit koos traditsioonilise Pakistani tänavatoiduga.

Erinevatel müügilettidel oli eksponeeritud esemeid, fotosid, kaunistusi, käsitööd, ekspordi tipptooteid ja traditsioonilisi kostüüme, mis esindasid riigi rikkalikku pärandit, kultuurilist mitmekesisust, turismi ja ekspordipotentsiaali.

Tuhanded Belgia külastajad, sealhulgas noorem põlvkond, külastasid kantseleit ja tundsid suurt huvi Pakistani kultuuri erinevate tahkude vastu, mis kajastuvad huvitavate ja informatiivsete dokumentaalfilmide, raamatute ja kultuurinäituste kaudu.

Traditsioonilised Pakistani tänavatoiduletid kantselei juures meelitasid ka palju külastajaid, kellele meeldis traditsiooniline Pakistani köök.

Sellel korral korraldati ka infotund kliimamuutustest põhjustatud äkiliste üleujutuste tõttu kogu riigis. Külastajatele mängiti ka spetsiaalne videoettekanne üleujutuste tekitatud laastamistööst ning sellele järgnenud abi- ja päästetöödest.

reklaam

Alates 1989. aastast on kultuuripärandi päevad olnud Belgia üks enim oodatud kultuurisündmusi. Sel aastal kutsus Urban Brussels esimest korda diplomaatilised esindused üritusest osa võtma. Sellest lähtuvalt osales Pakistani saatkond Brüsselis pärandipäeval, et tutvustada Pakistani kultuuri ja pärandit Belgia Brüsseli, Valloonia ja Flandria piirkondade külastajatele.

Külastajad hindasid sügavalt saatkonna ametnike soojust ja külalislahkust.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid