Ühenda meile

Moldova

Uus juriidiline väljakutse: Meta sai hagi Moldova tsensuuri üle

JAGA:

avaldatud

on

Moldova poliitik Ilan Shor ja tema juriidiline meeskond valmistavad ette kohtuasja Meta, muu hulgas sotsiaalmeediaplatvorme Facebooki ja Instagrami omava ettevõtte vastu, pärast mitmete Moldova opositsiooniga seotud kontode sulgemist.

Juunil 6th, Meta sulges mitu Moldova opositsioonipoliitikute Facebooki ja Instagrami kontot ning saatis neile järgnenud kontodele hoiatusi. Sulgemised tulenevad eelseisvatest Moldova presidendivalimistest, mis toimuvad sügisel, ja vastavad Moldova valitsuse püüdlustele piirata opositsiooni võimalusi valimistel osaleda. Viimase aasta jooksul on Moldova valitsus sulgenud riigis üle 60 meediaväljaande ja takistanud tuhandetel poliitilistel kandidaatidel mitmetest opositsioonierakondadest valimistel kandideerida. Neid tegevusi on kritiseerinud nii rahvusvahelised inimõigusrühmad kui ka EL.

"See on ennekuulmatu, et Zuckerberg ja Meta sekkuvad meie riiklikesse valimistesse ja võimaldavad Moldova valitsusel opositsiooni rõhuda ja takistada neil oma demokraatlikke õigusi kasutamast. Me vaidlustame kõik katsed kontrollida sõnavabadust ja kaitsta oma kodanikke õigus vabadele ja õiglastele valimistele. kõlab Ilan Shori juhitud poliitilise bloki võidu avaldus.

Metal on opositsiooniliste vaadete tsenseerimise muster kogu maailmas. Kõige olulisem on see, et 2020. aastal keelustas Meta USA presidendi Donald Trumpi kontod – ainult selleks, et kontod kaks aastat hiljem taaskäivitada.

Vietnamis on ettevõte teinud Vietnami autoritaarsele valitsusele korduvalt järeleandmisi, tsenseerides regulaarselt teisitimõtlemisi ja lubades valitsuse poolt ähvardusteks peetavatel isikutel platvormilt lahkuda.[1]. Indias on ettevõtet süüdistatud valitsuse püüdlustes õõnestada kriitilisi hääli ja sõltumatut meediat[2]. Sama meta kuritarvitamist on teatatud mitmes Aafrika riigis[3].

"Peamisi sotsiaalmeedia platvorme kontrollivad mõned eraettevõtted, võimaldades neil kodanikke kollektiivselt keelata, kui nad seda soovivad, lõppkokkuvõttes anname neile võimaluse lammutada meie põhiseadusega kaitstud institutsioonid ja vabadused. Meie juriidilise nõude eesmärk on kaitsta igaühe põhiõigust väljendada oma seisukohti ja vaidlustada nende ettevõtete ja autoritaarsete valitsuste vahelist koostööd. ütleb Ilan Shori meeskonna jurist Aureliu Colenko.

reklaam

[1] https://www.washingtonpost.com/world/2023/06/19/facebook-meta-vietnam-government-censorship/

[2] https://www.wsj.com/articles/facebook-services-are-used-to-spread-religious-hatred-in-india-internal-documents-show-11635016354

[3] https://www.cima.ned.org/blog/the-facebook-papers-how-authoritarian-governments-are-pressuring-platforms-to-stifle-free-speech/

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid