Ühenda meile

Moldova

Shor Party: vahistamised ja opositsioonivastased kriminaalmenetlused

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Moldovas jätkub debatt kodanikuõiguste, isikuvabaduste ja õigusriigi üle, kuna opositsioonijõud, sealhulgas kommunistlik partei, on viimastel nädalatel väljendanud tõsist muret autoritaarse triivi pärast, mida Moldova valitsus hakkab poliitilisel, institutsionaalsel ja kohtutasandil.

Peaprokuröri tagandamiseni viinud nn justiitsreform viidi läbi tõsiste menetluslike puuduste ja reeglitega, mis üldiselt ei järgi rahvusvahelisi standardeid, kuni selleni, et Euroopa Nõukogu Veneetsia komisjon väljendas negatiivset seisukohta. valitsuse tehtud muudatuste kohta ja sõnastas rea soovitusi, mida Chişinău parlamendi enamus eiranud.

Teine väidetavat kuritarvitamist kinnitav element on Euroopa Inimõiguste Kohtu väljastatud teade, mis soovitas Moldoval oma otsused peaprokuröri ametist vabastamise kohta läbi vaadata, vihjates, et kui mitte, siis võidab ta oma kohtuasja EIÕK ees.

Partei Shori president, riigi ja parlamendi kolmanda poliitilise jõu juht Ilan Shor ütles: "Shori partei asepresidendi proua Marina Tauberi vahistamine ei ole mitte ainult kurjategija ja poliitiliselt diskrimineeritud tegevus, vaid ka organiseeritud ja korralduslik vahistamine.

Kohut juhendab ja juhendab vahetult Moldova Vabariigi president Maia Sandu. Riik ja president, kes kavatseb astuda Euroopa Liitu ning rakendada ja järgida Euroopa õiguse reegleid, tegutseb tõelise ida diktaatorina.

Marina Tauber on erakonna üks fundamentaalsemaid ja asendamatumaid liikmeid, kes võitleb oma kaasmaalaste ja oma riigi heaolu ja vabaduse eest. Selle tagakiusamine on vastuolus meie kodumaa ja Euroopa Liidu kõigi inimõiguste ja demokraatlike põhimõtetega.

See ei tundu midagi muud kui isikliku kättemaksuakt kellegi poolt, kellel puudub riigis juhtpositsioon,“ lõpetab Moldova partei sekretär.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid