Ühenda meile

Leedu

MOFA tervitab Formosa klubi kirja, milles kutsutakse ELi üles toetama Taiwani ja Leedu suhteid

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Välisministeerium (MOFA) tänas 26. augustil klubi Formosa nende eest ühine kiri kutsudes Euroopa Komisjoni, nõukogu, parlamendi ja välisteenistuse juhte üles üles näitama üles solidaarsust Leedu vastu ja toetama tema otsust arendada sidemeid Taiwaniga.

Kirjas, mille allkirjastasid klubi kaasesimehed ja Euroopa Parlamendi seadusandjad ning 27 Euroopa Parlamendi ja Kanada parlamenti, kinnitatakse klubi solidaarsust Leedu vastu ning kutsutakse ELi ja NATOt üles veelgi aktiivsemalt toetama riigi otsus laiendada suhteid Taiwaniga. 

Kirjale vastates kirjeldas MOFA Taiwani ja Leedut vastavalt demokraatia kaitsmise eesliinil Aasias ja Euroopas. Lisaks lisas ministeerium, et püütakse süvendada sõprust ja laiendada kahe riigi vahelist suhtlust.

Taipei esindus ELis ja Belgias avaldas ka klubile tunnustust, öeldes, et demokraatlikud riigid peavad autoritaarsete režiimide ees seisvate väljakutsete ees seisma ja kaitsma oma ühiseid väärtusi.
 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid