Ühenda meile

Liibanon

Omar Harfouch, Liibanoni lootus

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kuna Liibanon seisab silmitsi enneolematu kriisiga, hakkab riigis tekkima uus poliitiline klass. Hr Omar Harfouch on kõige ilmekam näide sellest põlvkonnast, kes soovib Liibanoni üles ehitada – kirjutab Rahvusvahelise Diplomaatia ja Dialooginõukogu direktor Eric Gozlan

Liibanoni parlamendil ei ole ikka veel õnnestunud 31. oktoobril ametist lahkunud vabariigi presidendi Michel Aouni järeltulijat valida. Presidenti pole, kuid mis veelgi tõsisem, pole ka valitsust pärast tema tagasiastumist 1. novembril. parlament ei ole enam volitatud seadusandlust vastu võtma enne presidendi ametissenimetamist, keda ta ei saa valida. Seega blokeeritakse kõik täidesaatvad ja seadusandlikud institutsioonid.

Maailmapanga jaoks on Liibanon "läbi üht rängimat majanduskriisi maailmas alates 1850. aastast. Liibanoni nael on alates 95. aasta lõpust kaotanud 2019% oma väärtusest ja inflatsioon on saavutamas mõeldamatuid kõrgusi.

Tänapäeva Liibanonis on märkimisväärne hulk lapsi koolist väljas, 80% elanikkonnast elab allpool vaesuspiiri ning veesüsteem on nii vananenud, et koolera on riiki tagasi tulnud.

Mikrokrediidiga tegeleva valitsusvälise organisatsiooni Al Majmoua asedirektor Alia Nazar kuulutas 24. novembril Prantsusmaa kultuuri eetris: "Tõepoolest, see, mida me täna Liibanonis täheldame, on tohutu usalduskriis Liibanoni institutsioonide ja nende suutlikkuse või isegi tahte vastu. , et riik tõesti kriisist välja tuua. Tõepoolest on riigi jõuetus tagada juurdepääs kõige elementaarsematele õigustele ja teenustele, nagu vesi, toit, haridus, elekter, arstiabi. Viimane koolerakriis näitab taas, et esineb suuri struktuurilisi tõrkeid. 

Lähis- ja Lähis-Idas tegutseva valitsusvälise organisatsiooni "Rahvusvaheline Diplomaatia ja Dialooginõukogu" direktorina märkan, et selles riigis hakkab tekkima uus poliitiline klass. Hr Omar Harfouch on kõige ilmekam näide sellest põlvkonnast, kes soovib Liibanoni üles ehitada.

Kes on Omar Harfouch?

reklaam

Omar Harfouch on ettevõtja, kes on töötanud paljudes riikides. Kuigi Euroopas teatakse teda muusikuna, on liibanonlased tema pühendumust oma riigile juba aastaid hinnanud. Ta on koolitatud Nõukogude Ukraina konservatooriumis ja räägib kuut keelt.

Miks on Omar Harfouch Liibanoni lootus?

Omar Harfouchil on tahe luua kolmas vabariik, moderniseerides paljusid sektoreid:

Liibanoni valimiste hääletussüsteemi muutmine

Selle kandidaadi jaoks peab Vabariigi President olema valitud üldistel valimistel, et anda presidendile tegelik võim.

Samuti soovib ta kaotada konfessionaalse süsteemi. Seni omistati erinevad ametikohad täidesaatvas ja seadusandlikus võimus vastavalt religioonile.

Maksusüsteemi muutmine

Omar Harfouchi jaoks on Liibanoni maksusüsteem aegunud. Seega pakub ta välja õiglase ja ümberjagatava maksu. See maks on proportsionaalne elanike sissetulekuga.

Võitlus korruptsiooniga

Liibanonil on kahetsusväärne privileeg olla Transparency Internationali korruptsioonitaju maailma edetabelis 154 riigi seas 180. kohal. Kandidaat Harfouch soovib luua sõltumatu korruptsioonivastase kohtuposti.

Kohtusüsteemi muutmine

Omar Harfouchi jaoks peab esimene võitlus olema sõltumatu õigusemõistmine ja selleks soovib ta luua riigis uue kohtukorralduse.

Meeste ja naiste võrdõiguslikkuse edendamine Liibanonis

Omar Harfouch on olnud aastaid tuntud oma võitluse eest meeste ja naiste vahelise diskrimineerimise vastu. 2000. aastal mõistis ta hukka ahistamise ja vägivalla, mille ohvriks langesid mõned agentuuri Elite juhid noored modellid.

2021. aasta septembris korraldas ta Prantsusmaa Senatis esimese konverentsi, et taotleda seksuaalkuritegude aegumist käsitleva seaduse muutmist. Esitatakse Euroopa resolutsiooni ettepanek.

2022. aasta oktoobris korraldas ta Euroopa Parlamendis teise konverentsi, et õhutada Euroopat rohkem pühenduma võitlusele naistevastase vägivalla vastu.

Omar Harfouch soovib tühistada vähetuntud Liibanoni seaduse: kui Liibanoni naine abiellub välismaalasega, ei saa selle naise lapsed olla Liibanoni kodakondsusega. Selle reegli tulemusena leiavad paljud lapsed end oma riigis kodakondsuseta.

Liibanoni rahvusvahelise rolli taastamine

Kandidaat Harfouch peab Liibanoni ja Iisraeli gaasilepingut majandusrahulepinguks. Ta soovib, et see leping oleks esimene, et tema riik ja piirkond õitseks.

Omar Harfouch arutab kõigi Liibanoni parteidega, et taastada oma riigi suurus, kuid eelkõige luua ühtsus riigis viibivate liibanonlaste ja diasporaa elanike vahel.

Nagu iga kandidaat, kes soovib oma riiki muuta, langeb Omar Harfouchile kriitika nende poolt, kes Liibanoni sellisesse olukorda viivad. 19. sajandi hispaania kirjanik Mariano José kirjutas selle kandidaadi sarnaste inimeste kohta: "Geenius, nagu Liibanoni seeder, kasvab tippudel. See kasvab ja tugevneb tormis, mitte madalas.

Eric Gozlan, Rahvusvahelise Diplomaatia ja Dialoogi nõukogu direktorhttps://blogs.mediapart.fr/ericgozlan/blog/291122/omar-harfouch-un-espoir-pour-le-liban?at_medium=custom3&at_campaign=66&fbclid=IwAR3Z1JLnUn-7L4vTGV04RPAbar3uTH-677m-XGIRVeLXj4VpnwveQ05ZNO4

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid