Ühenda meile

EU

ELi ja Jaapani tippkohtumine strateegilise ja mõttekaaslaste partnerluse edendamiseks

JAGA:

avaldatud

on

Täna, 27. mail esindavad Euroopa Liitu Euroopa Liidus komisjoni president Ursula von der Leyen ja nõukogu president Charles Michel ELi ja Jaapani tippkohtumine videokonverentsi kaudu. Jaapanit esindab selle peaminister Yoshihide Suga. Juhid peaksid arutama ülemaailmseid probleeme, sealhulgas koroonaviiruse pandeemiale reageerimist ja taastumist, eriti vajadust tagada kõigile ohutud, õiglased ja kättesaadavad vaktsiinid.

Enne eelseisvat ÜRO bioloogilise mitmekesisuse konverentsi Kunmingis (COP15) ja ÜRO kliimamuutuste konverentsi Glasgow's (COP26) arutavad juhid tõhustatud koostööd ja ühist juhtimist kliimamuutuste, keskkonnakaitse ja ringmajanduse vastases võitluses. Samuti arutatakse digitaalse ümberkujundamise juhtimist ja ülemaailmset majanduse juhtimist.

ELil ja Jaapanil on väga tihe partnerlus, mida toetab Strateegiline partnerlusleping, MajanduspartnerluslepingJa Ühenduvuspartnerlus. Juhid arutavad nende rakendamist, et saada neist täielikku kasu. Pärast hiljutist ELi-Vaikse ookeani piirkonna koostööstrateegia vastuvõtmist ning Jaapani jõupingutusi vaba ja avatud Indo-Vaikse ookeani nimel püüavad juhid leida sünergiat oma lähenemisviisidele piirkonnas eesmärgiga tugevdada EL ja Jaapan, samuti teiste partneritega.

Nad arutavad väljakutseid oma naabruskonnas ning ohte julgeolekule ja demokraatiale, millele EL ja Jaapan on G7 sarnaselt mõtlevate partneritena pühendunud ühiselt toime tulema. Presidendid von der Leyen ja Michel osalevad tippkohtumisele järgneval pressikonverentsil, mida näidatakse elada EbS-is c.11h CEST. Lisateavet ELi ja Jaapani suhete kohta leiate veebisaidilt ELi delegatsiooni veebisait.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid