Ühenda meile

Iisrael

Iisrael võtab vastu kutse osaleda ELi-Iisraeli assotsiatsiooninõukogu istungil, kuid ainult siis, kui Ungari on ELi nõukogu eesistuja

JAGA:

avaldatud

on


Budapestis toimunud kohtumisel ütles Iisraeli välisminister Israel Katz oma Ungari kolleegile Péter Szijjártóle, et Ungari juulis algav ELi eesistumine on "enneolematu võimalus parandada Iisraeli positsiooni EL-is". Iisrael võtab vastu EL-i kutse välisminister Israel Katzile osaleda EL-Iisraeli assotsiatsiooninõukogu kohtumisel Brüsselis, kuid alles pärast seda, kui Ungari saab juulis EL-i nõukogu eesistujaks.

Nii ütles Iisraeli välisminister Israel Katz esmaspäeval Budapestis kohtumisel Ungari kolleegile Péter Szijjártóle.

Eelmisel kuul ütles ELi välisasjade juht Josep Borrell, et EL-i välisministrid jõudsid üksmeelele kutsudes kokku kutsuma kokku EL-Iisraeli assotsiatsiooninõukogu, et arutada olukorda Gazas ja inimõiguste austamist vastavalt Iisraeli lepinguga võetud kohustustele. kokkulepe.''

Samuti tahavad nad arutada "Netanyahu valitsusega", nagu Borell välisasjade nõukogu istungile järgnenud pressikonverentsil rõhutas, kuidas ta kavatseb rakendada Rahvusvahelise Kohtu otsust, millega käskis Iisraelil oma tegevus peatada. kavandatud sõjaline pealetung Rafah' linna.

"Mida me oleme näinud pärast seda, kui kohus tegi oma otsuse: mitte sõjategevuse lõpetamine, vaid vastupidi, sõjalise tegevuse suurenemine, pommitamise suurenemine ja tsiviilelanike ohvrite arvu suurenemine, nagu me eile õhtul nägime, "ütles Borrell.

ELi-Iisraeli assotsiatsiooninõukogu on organ, mis juhib ELi ja Iisraeli kahepoolseid suhteid. See koosneb Iisraeli välisministrist ja 27 ELi välisministrist. Ülemkogu kogunes pärast kümneaastast pausi 2022. aasta oktoobris Brüsselis Iisraeli ja Palestiina küsimuses tekkinud erimeelsuste tõttu.

Iisraeli välisminister Katz ütles Szijjártóle, et Ungari EL-i eesistumine on "pretsedenditu võimalus parandada Iisraeli positsiooni ELis".

reklaam

Ungari, kes on Iisraeli parim sõber EL-is, võtab kuuekuulise EL-i eesistujariigi üle Belgialt, mis on Jeruusalemma suhtes vähem sõbralik.

Eelseisva Euroopa Liidu eesistujariigi Ungari eesmärk on "taastada koostöö EL-i ja Iisraeli vahel vastastikuse austuse tasemele," ütles Szijjártó ühisel pressikonverentsil Katziga, kutsudes pooli üles dialoogi pidama ning "noomituse ja noomimise tooni maha suruma". loengu pidamine”. Ta lisas, et eesistujariik Ungari teeb "selles vaimus" ettevalmistusi ELi ja Iisraeli assotsiatsioonikõnelusteks.

Ungari välisminister väljendas sügavat muret Iisraeli-vastaste tendentside suurenemise pärast rahvusvahelistes organisatsioonides. "Iisraelil on õigus õiglasele ja võrdsele kohtlemisele rahvusvahelistes organisatsioonides," tsiteeris välisministeerium Szijjártót, lisades, et Ungari valitsus on alati nurjanud "ühepoolsed, erapoolikud rünnakud ja avaldused Iisraeli vastu ning teeb seda ka tulevikus".

Moodsa aja antisemitismi süvendamine Euroopas on "absoluutselt vastutustundetu rändepoliitika tulemus, mille kohaselt võib häälekas vähemus sageli vaikse enamuse tahtest üle astuda," ütles Szijjártó.

Katz tänas Ungari valitsust toetuse eest ja lisas: "Ungari on Iisraeli tõeline sõber, nende sidemed põhinevad austusel." Ta ütles, et Ungari võitlus antisemitismi vastu oli eeskujulik ja soovis näha sarnaseid jõupingutusi "Lääne-Euroopas ja mujal maailmas".

Budapesti visiidi ajal kohtus Katz ka Ungari juudi kogukonna juhiga ja asetas pärja Ungari pealinnas riigi elupuu holokausti mälestusmärgile.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid