Ühenda meile

Belgia

Belgias Liège'i linn hääletab Iisraeli osariigi boikoteerimise ettepaneku

JAGA:

avaldatud

on

"Liège'i linn järgib head eeskuju sellistest linnadest nagu Barcelona ja Oslo, mis olid selle otsuse juba teinud. Liège võtab tugeva seisukoha Iisraeli apartheidipoliitika vastu,” ütles ettepaneku esitanud vasakäärmusliku partei juht. "On kahetsusväärne näha, kuidas radikaalsed jõud on suutnud valede kaudu mõjutada Liège'i linnavolikogu nii, et see langetaks reaalsusest nii eraldatud otsuse, mis kahjustab Liège'i, Iisraeli ja palestiinlaste endi majandushuve," vastas Iisraeli suursaadik. Belgia, kirjutab Yossi Lempkowicz.

Ida-Belgia Liège'i linnavolikogu hääletas esmaspäeval (24. aprillil) Iisraeli osariigi boikoteerimise poolt. Vasakäärmusliku ja marksistliku partei Belgia Tööliste Partei (PTB) esitatud ettepanekus kutsutakse üles boikoteerima Iisraeli riiki, "peatada ajutiselt suhted Iisraeli Riigi ja Iisraeli kaasosaliste institutsioonidega, kuni Iisraeli võimud jõuavad". lõpetada Palestiina rahva rikkumiste süsteem ja austada täielikult rahvusvahelist õigust.

Selle boikoti poolt hääletasid Sotsialistlik Partei, aga ka kaks väikest kohalikku erakonda Vega ja Green Ardent. Otsust tervitas PTB juht Raoul Hedebouw, kes ütles: "Meie ettepaneku vastuvõtmisega järgib Liege'i linn head eeskuju sellistest linnadest nagu Barcelona ja Oslo, kes olid selle otsuse juba teinud. Liege võtab tugeva seisukoha Iisraeli apartheidipoliitika vastu.'' "Ka Liège'is oli inimeste surve see, mis muutis.

Seda ettepanekut toetas linnavolikogu ees sadakond aktivisti erinevatest liikumistest. See näitab, et mobilisatsiooniga on võimalik saavutada tõelisi rahvavõite,” lisas ta. Ta kutsus Belgiat ja Euroopa Liitu "lõpetama Iisraeli apartheidipoliitika aktiivne toetamine". Iisraeli Belgia saatkond mõistis otsuse hukka.

"On kahetsusväärne näha, kuidas radikaalsed jõud on suutnud valede kaudu mõjutada Liège'i linnavolikogu nii, et see langetaks reaalsusest nii eraldatud otsuse, mis kahjustab Liège'i, Iisraeli ja palestiinlaste endi majandushuve," ütles suursaadik. Idit Rosenzweig Belgia päevalehele Le Soir. Iisraeli-vastane Boycott-Disinvestment-Sanctions (BDS) on Belgias väga aktiivne. Sel nädalal avaldatud ELi edetabel näitab, et Belgia on Iisraeli vähem toetavate ELi liikmesriikide hulgas.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid