Ühenda meile

Hamas

Hamasi-poolne meeleavaldus Brüsselis äratab nördimust

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Möödunud laupäeval (29. oktoobril) Brüsselis toimunud Hamasi-meelsed meeleavaldused, mille käigus kõlasid antisemiitlikud laulud, üleskutsed terrorismile ja Iisraeli hävitamisele, on tekitanud nördimuslaine. "Palestiina nädala Iisraeli okupatsiooni ja EL-i toetuse vastu Iisraelile" raames korraldatud marss kogus korraldajate sõnul umbes 700 inimest. See algas Brüsseli Ixelles'i kommuunist ja lõppes Place du Luxembourgil, Euroopa Parlamendi ees.

Iisraeli suursaadik Belgias ja Luksemburgis Idit Rozenzweig kirjutas Twitteris, et on "vihamarsi" pärast tülgastanud.

"Tastub täna Brüsselis lubatud vihamarssist. Mõrvarlike terroristide plakatid, üleskutsed Iisraeli hävitamisele, üleskutsed Palestiina omavalitsuse vastu. "Iisraeli ei tohi eksisteerida, Iisraeli laste tapjad on kangelased." Häbi Ixellesile selle lubamise eest, ”kirjutas ta. „Kas me oleme Gazas? Beirutis? Kairos? Ei, eile Brüsselis,” vastas Belgia parlamendisaadik Theo Francken, Flaami partei N-VA.

"Hamasi vihkamise demonstratsioon, mis on täis antisemitismi, juutide vihkamist, terrorismi ülistamist ja üleskutseid vägivallale meie pealinna tänavatel," ütles ta ja lisas, et "on häiriv näha, mida Vivaldi (Belgia koalitsioonivalitsus) teeb. ) lubab meie tänavatel".

Liberaalide partei (MR) president Georges-Louis Bouchez taunis "vasakpoolsete vaikimist meeleavalduse ajal toimunud puhangute tõttu". "Lipid, portreed... Puudusid olid vaid Kalašnikovid ja oleksite võinud arvata, et viibite pigem Gazas kui Brüsselis," ütles ta. "Kui paremäärmuslased oleksid samamoodi demonstreerinud, on kõik spetsialistid nördinud, vasakpoolsed oleksid reageerinud. Siin ei midagi. Selline poliitiline vaikimine on vastuvõetamatu. (Ixellesi) linnapea andis meeleavalduse loa, kui me teadsime, et seal on puhanguid," taunis Bouchez.

Ta meenutas, et Hamas on terroriorganisatsioon. Ta häbimärgistas maskeeritud meeleavaldajate käitumist ja võttis kasutusele Hamasi, "terroristliku organisatsiooni" loosungid. Hamas on Euroopa Liidu poolt terroriorganisatsiooni nimekirjas. MR-i president kavatseb paluda Brüsseli linnapeal ning justiits- ja siseministritel uurida, kas valvekaamerate piltide ja sotsiaalvõrgustike kaudu edastatavate videote põhjal ei ole meeleavaldajate suhtes süüdistuse esitamine võimalik.

Ixelles'i linnapea Christos Doulkeridis vastas, et "meeleavaldus oli lubatud, kuna meil polnud elemente selle keelamiseks".

reklaam

"Minu ülesanne on kohaldada Belgia ja Euroopa seadusi, mis lubavad inimestel seisukohti avaldada, kui nad austavad teatud piiranguid. Nende hulka kuulub üksikisikute ja inimkogukondade vastu suunatud vaenu õhutamise ja vägivalla õhutamise keeld. Kui meeleavaldusel leitakse, et inimesed teevad avaldusi, mis kuuluvad selle seaduse alla, siis saab neid kriminaalkorras vastutusele võtta," lisas ta. Ta kinnitas, et käimas on piltide ja videote analüüsid, mis kutsuvad šokeeritud ja pilte omavaid inimesi saatma. need talle või Brüsseli politseile.“Ilmselt võtame vajadusel järelmeetmeid, et algatada kriminaalmenetlus,” ütles linnapea.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid