Ühenda meile

Iirimaa

Iirimaa saab Brexit Adjustment Fundilt ligi miljard eurot

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon võttis vastu otsuse eraldada Iirimaale Brexiti kohandamise reservist ligi miljard eurot raha. Iirimaa on fondi suurim kasusaaja. 

5.4 miljardi euro suurune Brexitiga kohanemise reserv loodi selleks, et toetada kõiki neid ELi riike, mida Euroopa Liidu otsus EL-ist lahkuda kõige enam mõjutab. Rahaline toetus ei nõua meetmete täpsemat kavandamist ega kavandamist.

Iirimaa on Brexiti kohandamise reservist suurim kasusaaja ja esimene riik, kes saab selle eelrahastamise. See rahastamine aitab Iirimaa majandusel leevendada Brexiti mõju.

Ühtekuuluvuse ja reformide volinik Elisa Ferreira ütles: „Brexitil on olnud paljude inimeste eludele negatiivne mõju. ELis tunnevad seda kõige rohkem Iirimaa inimesed. ELi Brexitiga kohanemise reserv tähistab solidaarsust nendega, keda see kõige rohkem mõjutab. Edasi liikudes ei taha me kedagi maha jätta. Rahastamine, mida Iirimaa saab, aitab parandada elatustaset, toetab riigi majanduskasvu ja leevendab negatiivseid mõjusid kohalikele kogukondadele. 

Iirimaa saab 361.5. aastal 2021 miljonit eurot, 276.7. aastal 2022 miljonit ja 282.2. aastal 2023 miljonit eurot. Rahastusega saab katta kulusid alates 1. jaanuarist 2020. 

Komisjoni pressiesindaja Vivian Loonela ütles, et toetus hõlmab enim kannatada saanud piirkondade ja majandussektorite toetamist, sealhulgas töökohtade loomist ja kaitsmist, nagu näiteks lühendatud tööaja skeemid, ümberõpe ja koolitus.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Trendid