Ühenda meile

Iraan

Belgia parlamendis on pahameel Iraani hukkamiste arvu suurenemise pärast

JAGA:

avaldatud

on

Sada Belgia parlamendisaadikut on väljendanud nördimust hukkamiste arvu suurenemise üle Iraanis. Nad on väljendanud oma toetust Maryam Rajavi kümnepunktilisele demokraatliku Iraani plaanile ja kutsunud EL-i üles lisama Islami revolutsioonikaardi (IRGC) terroriorganisatsioonide nimekirja. Gérard Deprez, Ministre d'État, Belgia.

Enam kui 100 Belgia parlamendisaadikut peamistest erakondadest ja riigi kõigist piirkondadest on ühinenud rahvusvahelise pahameelega hukkamiste arvu suurenemise üle Iraanis. Allakirjutanute hulgas on mitmed parteijuhid, senati president ning föderaal- ja piirkondlike parlamentide kõrged liikmed ja komisjonide esimehed.

Kuna Iraani rahvas otsib vaba Iraani, on islami fundamentalistlik režiim vastanud hukkamiste, massiliste vahistamiste ja ulatuslike repressioonidega, eriti naiste vastu. Režiim kasutab hukkamisi terroritaktikana, et maha suruda kõik eriarvamused. 860. aastal viidi täide üle 2023 hukkamise ja 230. aastal üle 2024 hukkamise, mis teeb Iraanist maailma juhtiva nais- ja alaealiste õigusrikkujate hukkamise.

Hiljutiste võltsvalimiste enneolematu boikoteerimine Iraanis, kus osales vähem kui 10 protsenti, kinnitas režiimi absoluutset tagasilükkamist 2022. aasta ülestõusu ajal, mille käigus Iraani rahvas teatas, et keeldub igasugusest diktatuuri vormist, olgu see siis šahh või mullad.

Kuna valitsev religioosne diktatuur on osutunud reformivõimetuks ja on blokeerinud kõik poliitilised võimalused muutusteks, avaldasid parlamendisaadikud oma toetust Iraani rahva õigusele astuda üles türannia ja repressioonide vastu, mis on sätestatud inimõiguste ülddeklaratsioonis.

Nad lükkasid tagasi režiimi kohtusüsteemi absurdsed tegevused 104 Iraani opositsiooniliikme vastu, kes on Euroopas poliitilised pagulased. Nad väljendasid toetust Iraani vastupanuüksustele, kes võitlevad IRGC repressiivaparaadi vastu.

Parlamendiliikmed kordasid Euroopa Parlamendi, Belgia senati, peaminister Alexander De Croo ja välisminister Hadja Lahbibi eelmisel kuul tehtud üleskutset kanda IRGC Euroopa Liidu terroristide nimekirja. IRGC keskne roll rahvaülestõusude mahasurumisel Iraanis ja hävitav roll Lähis-Idas seavad selle ohuks rahvusvahelisele rahule ja julgeolekule.

reklaam

Lahendusena toetasid seadusandjad Iraani rahva demokraatlikke püüdlusi saada demokraatlik ja ilmalik vabariik ning Iraani Rahvusliku Vastupanunõukogu (NCRI) valitud presidendi Maryam Rajavi 10-punktilist plaani, mis nõuab surmanuhtluse kaotamine, sooline võrdõiguslikkus igas aspektis, sealhulgas naiste õigus valida ise oma riided ja osaleda poliitilises juhtimises, vähemuste õigused, tuumavaba Iraan jne.

Belgia parlamendiliikmed kutsuvad rahvusvahelist üldsust üles võtma konkreetseid meetmeid, et nõuda Iraani režiimi vastutusele inimõiguste rikkumiste eest Iraanis. Me ei saa nende julmuste ees vaikida ja peame otsustavalt tegutsema, et toetada Iraani rahvast nende püüdlustes vabaduse ja õigluse poole.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid