Ühenda meile

Iraan

Iraani kroonprints Reza Pahlavi ajaloolisel visiidil Iisraelis

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kroonprints Reza Pahlavi (pildil): "Iraani rahvas ihkab valitsust, mis austab tema pärandit, säilitades inimõigused ning austades usulist ja kultuurilist mitmekesisust, muu hulgas rahumeelsete ja sõbralike suhete taastamise kaudu Iisraeli ja Iraani teiste naabritega."

Visiidi eesmärk: Iraani rahva ja Iisraeli rahva suhete uuendamine – Iisraeli luureminister Gila Gamliel võõrustab sel nädalal Iisraelis Iraani kroonprints Reza Pahlavit, šahhi poega, eesmärgiga luua sild Iisraeli vahel. ja Iraani rahvale ning väljendades ühist vastuseisu ajatolla režiimile.

Reza Pahlavi on kõrgeim Iraani isiksus, kes on kunagi Iisraeli avalikult külastanud.

Minister Gamliel ütles: „Mul on au võõrustada Iraani kroonprints Reza Pahlavit ja hindan tema vaprat otsust külastada esimest korda Iisraeli. Kroonprints sümboliseerib ajatolla režiimist erinevat juhtimist ning toetab rahu ja sallivuse väärtusi, erinevalt Iraani valitsevatest äärmuslastest. Meie rahvastel on olnud head suhted tuhandeid aastaid alates kuninganna Estri ajast, kes nurjas kurja Hamani vandenõu hävitada Pärsias juudid. Täna astume esimest sammu oma rahvaste vaheliste suhete taastamiseks.

Kroonprints Pahlavi, kes elab Ameerika Ühendriikides alates 1979. aasta islamirevolutsioonist Iraanis, rõhutas, et "Iraani rahvas ihkab valitsust, mis austab tema pärandit, säilitades muu hulgas inimõigusi ning austades usulist ja kultuurilist mitmekesisust rahumeelsete ja sõbralike suhete taastamise kaudu Iisraeli ja Iraani teiste naabritega.

Ta lisas: "Miljonid minu kaasmaalased mäletavad siiani, et elasid koos oma juudi-iraani sõprade ja naabritega, enne kui islamirevolutsioon meie ühiskonna struktuuri lõhki rebis. Nad lükkavad tagasi režiimi mõrvarliku Iisraeli-vastase ja antisemiitliku poliitika ning igatsevad kultuuri-, teadus- ja majandusvahetus Iisraeliga. Demokraatlik Iraan püüab uuendada oma sidemeid Iisraeli ja meie araabia naabritega. Minu arvates on see päev lähemal kui kunagi varem.

Kroonprints külastab Iisraeli eesmärgiga väljendada solidaarsust Iisraeli kodanikega Iraani egiidi all tegutsevate terroriorganisatsioonide rünnakute valguses, uuendada riikidevahelisi suhteid ja luua majandussuhteid, keskendudes veetehnoloogiatele. .

Samuti austab ta holokausti ohvreid osana holokaustimärtrite ja kangelaste mälestuspäeva üritustest ning mõistab hukka ajatolla režiimi antisemitismi ja holokausti eitamise.

reklaam

Ta osaleb holokausti märtrite ja kangelaste mälestuspäeva tähistamise ametlikul avatseremoonial, külastab magestamise tehast, et saada teada Iisraeli arenenud veetehnoloogiatest kui võimalikust vastusest Iraani veeinfrastruktuuri kokkuvarisemisele, külastab läänemüüri, kohtub bahá'i kogukonna ja Iisraeli juudi-iraani kogukonna liikmetega.

Iraan tunnustas Iisraeli riigina 1950. aastal ja säilitas teineteise riigis diplomaatilise esinduse kuni 1979. aastani. Diplomaatilised suhted laienesid majanduskoostööle ja isegi piirasid julgeolekusidemeid. See lõppes 1979. aastal, kui ajatolla Khomeini tuli võimule ja kuulutas Iisraeli "islami vaenlaseks".

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid