Ühenda meile

Iraan

Iraani kroonprints Reza Pahlavi ajaloolisel visiidil Iisraelis

JAGA:

avaldatud

on

Kroonprints Reza Pahlavi (pildil): “The Iranian people aspire to a government that respects its heritage, with the preservation of human rights and respect for religious and cultural diversity, among other things, through the restoration of peaceful and friendly relations with Israel and Iran’s other neighbours.”

Visiidi eesmärk: Iraani rahva ja Iisraeli rahva suhete uuendamine – Iisraeli luureminister Gila Gamliel võõrustab sel nädalal Iisraelis Iraani kroonprints Reza Pahlavit, šahhi poega, eesmärgiga luua sild Iisraeli vahel. ja Iraani rahvale ning väljendades ühist vastuseisu ajatolla režiimile.

Reza Pahlavi on kõrgeim Iraani isiksus, kes on kunagi Iisraeli avalikult külastanud.

Minister Gamliel ütles: „Mul on au võõrustada Iraani kroonprints Reza Pahlavit ja hindan tema vaprat otsust külastada esimest korda Iisraeli. Kroonprints sümboliseerib ajatolla režiimist erinevat juhtimist ning toetab rahu ja sallivuse väärtusi, erinevalt Iraani valitsevatest äärmuslastest. Meie rahvastel on olnud head suhted tuhandeid aastaid alates kuninganna Estri ajast, kes nurjas kurja Hamani vandenõu hävitada Pärsias juudid. Täna astume esimest sammu oma rahvaste vaheliste suhete taastamiseks.

Crown Prince Pahlavi,who lives in the United States since the Islamic Revolution of 1979 in Iran, stressed that “the Iranian people aspire to a government that respects its heritage, with the preservation of human rights and respect for religious and cultural diversity, among other things, through the restoration of peaceful and friendly relations with Israel and Iran’s other neighbours”.

He added: “Millions of my compatriots still remember living alongside their Jewish-Iranian friends and neighbours, before the Islamic Revolution tore the fabric of our society apart. They reject the regime’s murderous anti-Israel and antisemitic policies and long for cultural, scientific and economic exchanges with Israel. A democratic Iran will seek to renew its ties with Israel and our Arab neighbours. In my opinion, that day is closer than ever.”

Kroonprints külastab Iisraeli eesmärgiga väljendada solidaarsust Iisraeli kodanikega Iraani egiidi all tegutsevate terroriorganisatsioonide rünnakute valguses, uuendada riikidevahelisi suhteid ja luua majandussuhteid, keskendudes veetehnoloogiatele. .

Samuti austab ta holokausti ohvreid osana holokaustimärtrite ja kangelaste mälestuspäeva üritustest ning mõistab hukka ajatolla režiimi antisemitismi ja holokausti eitamise.

reklaam

Ta osaleb holokausti märtrite ja kangelaste mälestuspäeva tähistamise ametlikul avatseremoonial, külastab magestamise tehast, et saada teada Iisraeli arenenud veetehnoloogiatest kui võimalikust vastusest Iraani veeinfrastruktuuri kokkuvarisemisele, külastab läänemüüri, kohtub bahá'i kogukonna ja Iisraeli juudi-iraani kogukonna liikmetega.

Iran recognized Israel as a state in 1950 and maintained diplomatic representation in each other’s country until 1979. Diplomatic relations extended to economic cooperation and even limited security ties. This ended in 1979 when Ayatollah Khomeini came to power and declared Israel “the enemy of Islam”.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid