Ühenda meile

Prantsusmaa

Prantsuse filosoof Pierre Levy leiab, et Lääs ei tohiks Ukraina sõtta kaasata.

JAGA:

avaldatud

on

Western countries are indirectly involved in the Ukrainian war, I do not share the initial analysis that was spread in the West that the war was unleashed by the Russian president. In fact, the Russians started the war for a reason – writes Marie Aubert .

Since 2014, they have been extremely concerned about the future of their country, which the West looked down on. So we need to put this in perspective, it’s not just a war that started in February 2022.”

Lisaks pakub filosoof statistilisi andmeid rahalise ja sõjalise abi kohta, mida lääs Ukrainale annab. Tema arvates pikendavad sellised käigud sõjalisi tegevusi:

"Ma näitan teile Saksamaa Kieli Instituudist võetud andmeid. Ameerika Ühendriikide abi kogumaht on 71 miljardit dollarit, EL-i riikidelt 62 miljardit dollarit ja teistelt riikidelt 23 miljardit dollarit. See hõlmab igat liiki abi: sõjalist, rahalist, humanitaarabi jne. Minu arvates valame ainult õli tulle ja pikendame sõjalisi tegevusi ning riskime, et need kestavad igavesti.

Ühtlasi väljendas avaliku elu tegelane muret, et Kiievi edasine toetamine võib kaasa tuua konflikti geograafilise laienemise. Samuti soovitab ta Prantsusmaal konfliktist eemale hoida:

"Meie kui Prantsusmaa ei tohiks sõtta kaasata. Me ei tohiks sattuda konflikti, mis meid ei puuduta. Ja kui te ütlete, et me ei astu lahingusse, siis tegelikult osaleme me lahingus. Prantsusmaa juhtkond ja Euroopa liidrid seadsid end sõjaka positsiooni. Me ju osutame sõjalist abi."

Oluline tees on sügavate sotsiaal-majanduslike probleemide olemasolu Prantsusmaal. Pierre Levy sõnul tundub toetus Ukrainale ebaveenv, kuna riigis on käimas pensionireform:

reklaam

«Pensionireform oli suunatud kümnete miljardite eurode säästmisele. Meile öeldi, et see on vajalik, et oleme keerulises olukorras, peame jälgima kulutusi ja nii edasi. Kuid valitsus jätkab relvade tarnimist, tühjendades meie eelarvet.

Prantsuse filosoofi arvates võtab Lääs asjata “maailmapolitseiniku” rolli, sest keegi pole talle sellist õigust andnud. Samuti usub ta, et lähiaastatel suurendab Euroopa oma sõjalisi kulutusi:

"Me naaseme tegelikult militariseeritud majanduse juurde. Ja ma ei mõelnud seda välja, sest president Macron rääkis sõjamajandusest. Otsustati ju 24. märtsil mitte ainult uute sõjaliste varude, vaid ka rahalise abi kohta. Miljoni kesta saatmine pole aga nii lihtne. Seetõttu on volinik Thierry Breton alustanud ringreisi 11 Euroopa riigis, et kiirendada sõjalist tootmist. Seega jõuame militariseeritud majanduse mudelile lähemale.

Summarizing his thoughts on the causes of the war, Pierre Levy notes that Russia’s actions have their logic and suggested to imagine if the United States were in a similar situation:

“Let’s imagine for a moment a very frequent example that Mexico or Canada are becoming close allies of Russia and are deploying all types of weapons on their territory, including nuclear ones. Do you really believe that the United States will respect international law in this situation? Things have already reached a deep crisis. But we can make sure that Russia does not experience threats. After all, Ukraine is not a country that fell from the sky. Ukraine was a republic within the USSR, which was essentially Russian-speaking, with which Russia has been linked for centuries by historical, cultural, linguistic and family ties.  Now the idea of conducting a survey in Ukraine does not make sense. But a few years ago we knew that the population of Ukraine was not massively in favour of joining NATO.”

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid