Ühenda meile

Prantsusmaa

Prantsusmaa parlament hääletas suure häälteenamusega tuumaplaani

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Prantsusmaa parlament hääletas teisipäeval (21. märtsil) suure häälteenamusega valitsuse tuumainvesteeringute plaani poolt. See hääletus toimus vaid mõni päev pärast seda, kui valitsus elas napilt üle oma pensionireformi kava umbusaldushääletuse.

402 poolt- ja 130 vastuhäälega kiideti tuumaenergia uuendamise plaan heaks. Selle põhikomponent on veel kuue tuumareaktori ehitamine. Opositsiooni juhitud umbusaldusavaldust toetas esmaspäeval 278 seadusandjat. See oli üheksa häält vähem kui 287 häält, mis on vajalikud valitsuse kukutamiseks.

Peaminister Elisabeth Borne säutsus: "Pärast eelmise kuu senatit hääletas alamkoda täna õhtul suure häälteenamusega tuumaplaani poolt... kaasehituse tulemus, mille eesmärk on võidelda kliimamuutustega ja tagada meie energiasuveräänsus."

Pärast seda, kui tema valitsus pensionireformi plaani tõttu peaaegu kokku kukkus ja tema valitsus oli sunnitud tagasi astuma, soovib president Emmanuel Macron järgmiste nädalate jooksul initsiatiivi uute reformidega tagasi saada. Tuumaenergia on samuti teema, milles tema tsentristlik partei on ühel meelel nii konservatiivse Les Republicainsi kui ka paremäärmusliku Rassemblement Nationaliga.

"Meie eesmärk" on teha Prantsusmaast suur süsinikuvaba ja suveräänne riik, säutsus energiaminister Agnes Pannier Runacher. Ta ütles ka, et see oli esimene blokk tuumatööstuse taaskäivitamise "tohutud projektis".

Ta märkis, et haldusmenetlused ei tohiks aeglustada olemasolevate reaktorite eluea pikendamist ega uute ehitamist tuumaenergia võidujooksus.

Pannier-Runacher ütles: "Selle projektiga käivitame tohutu teadusliku, tööstusliku ja inimliku seikluse, mida riik on tundnud alates seitsmekümnendatest."

Macron kavatseb alustada esimese EPR2 järgmise põlvkonna tuumareaktori ehitamist oma teisel viieaastasel ametiajal, 2027. aasta mais. See on osa kuue uue reaktori 52 miljardi euro (56 miljardi dollari) plaanist.

reklaam

Prantsusmaa 56 reaktoriga laevastikus on juba kuid olnud suuri katkestusi. See on põhjustanud tuumaenergia tootmise langemise viimase 30 aasta madalaimale tasemele. Samal ajal on Flamanville'is (Lääne-Prantsusmaal) ehitatav esimese põlvkonna EPR graafikust aastaid maas ja eelarve ületab miljardeid dollareid.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid