Ühenda meile

Prantsusmaa

Prantsusmaa parlament hääletas suure häälteenamusega tuumaplaani

JAGA:

avaldatud

on

France’s parliament voted with a large majority in favour of the government’s plan for nuclear investment on Tuesday (21 March). This vote came just days after the government narrowly survived a non-confidence vote on its pension reform plan.

402 poolt- ja 130 vastuhäälega kiideti tuumaenergia uuendamise plaan heaks. Selle põhikomponent on veel kuue tuumareaktori ehitamine. Opositsiooni juhitud umbusaldusavaldust toetas esmaspäeval 278 seadusandjat. See oli üheksa häält vähem kui 287 häält, mis on vajalikud valitsuse kukutamiseks.

Prime Minister Elisabeth Borne tweeted: “After the Senate last Month, the lower house tonight by a large majority voted for the nuclear plan…the result of a co-construction, which aims to combat climate change and ensure our energy sovereignty.”

Pärast seda, kui tema valitsus pensionireformi plaani tõttu peaaegu kokku kukkus ja tema valitsus oli sunnitud tagasi astuma, soovib president Emmanuel Macron järgmiste nädalate jooksul initsiatiivi uute reformidega tagasi saada. Tuumaenergia on samuti teema, milles tema tsentristlik partei on ühel meelel nii konservatiivse Les Republicainsi kui ka paremäärmusliku Rassemblement Nationaliga.

“Our objective” is to make France a major carbon free and sovereign country, Energy Minister Agnes Pannier Runacher tweeted. She also said that this was the first block in the “immense project” of relaunching the nuclear industry.

Ta märkis, et haldusmenetlused ei tohiks aeglustada olemasolevate reaktorite eluea pikendamist ega uute ehitamist tuumaenergia võidujooksus.

Pannier-Runacher stated, “With this project we are launching a huge scientific, industrial, and human adventure that the country has known ever since the seventies.”

Macron kavatseb alustada esimese EPR2 järgmise põlvkonna tuumareaktori ehitamist oma teisel viieaastasel ametiajal, 2027. aasta mais. See on osa kuue uue reaktori 52 miljardi euro (56 miljardi dollari) plaanist.

reklaam

France’s 56 reactor fleet has been experiencing major outages for months. This has caused nuclear power production to drop to its lowest level in 30 years. Meanwhile, the first-generation EPR being built in Flamanville (western France) is years behind schedule and billions of dollars over budget.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid