Ühenda meile

Prantsusmaa

Prantsuse kohus määras Muhtar Abljazovile rahatrahvi kohtusse ilmumata jätmise eest

JAGA:

avaldatud

on

7. märtsil 2023 otsustas Prantsusmaa Aix-en-Provence'i linna apellatsioonikohus määrata Mukhtar Abljazovile kohtu ette ilmumata jätmise eest rahatrahvi. Kohus keeldus võtmast ilmumata jätmise ettekäändeks Abljazovi argumente poliitilise tagakiusamise kohta.

Mukhtar Abljazov pidi ilmuma Aix-en-Provence'i kohtu ette 15. ja 16. juunil 2021 ülekuulamisele. Viimasel hetkel enne kohtumist teatas Abljazov oma advokaadi vahendusel, et ei kavatse Prantsuse kohtu juhiseid järgida, põhjendades oma otsust poliitilise tagakiusamise hirmuga.

Hiljem esitas BTA kohtu ette ilmumata jätmise tõttu Abljazovile rahatrahvi. Apellatsiooniastmes leidis kohus, et Mukhtar Abljazov oli juba 2018. aastal sarnasel kõnel esinenud. Samuti võeti Abljazovilt esmalt Inglismaal ja seejärel Prantsusmaal pagulasstaatus, mistõttu ei saanud ta seda staatust kasutada kohtusse ilmumata jätmiseks. . Samas määras eeluurimiskohtunik Abljazovile varem kohtuliku kontrolli meetme, mis hõlmab muuhulgas ka kohtusse ilmumist kohtu nõudmisel. Mukhtar Ablyazov rikkus seda meedet, jättes ilmumata Aix-en-Provence'i linna kohtu kutsele.

7. märtsil 2023 otsustas Aix-en-Provence'i apellatsioonikohus, et Mukhtar Abljazov ei täitnud kohtu palvet ilmuda, millega seoses määrati talle Prantsuse riigi kasuks rahatrahv.

BTA pank tervitab Prantsuse kohtu õiglast otsust. Mukhtar Abljazov ja tema kaaslased keeldusid korduvalt ausalt kohtuprotsessidel osalemast ning rikkusid arvukalt kohtuotsuseid, sealhulgas Ameerika Ühendriikides, mille eest neile esitati süüdistus ja määrati rahatrahv.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid