Ühenda meile

Prantsusmaa

Prantsusmaal taunivad vähemuste kogukonnad politseitrahvide tõusu

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Mohamed Assam oli ühel 2020. aasta pärastlõunal väljas oma Pariisi kodu lähedal asuvast toidupoest toiduaineid hankimas. Ta ütles, et teda on juba üheksa rikkumise eest trahvitud rohkem kui 900 euroga ja ta on nüüd valmis koju naasma.

Ta ütles, et on 27-aastane ja elas Pariisi eeslinnas Epinay-sous-Senartis. Nädal hiljem sai ta teate posti teel. Siseministeeriumi agentuurile laekunud teadete kohaselt on tema väidetavate süütegude hulgas COVID-19 lukustamise eeskirjade rikkumine ja neljarattalisele õigete esitulede puudumine.

Assam ütles: "See oli šokk, kohutav üllatus." Assami advokaadi sõnul on ta alates 2019. aastast võlgu tuhandeid trahve, mille hulka kuuluvad ka viivised.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron on rakendanud mitmeid poliitikaid linnakuritegevuse ohjeldamiseks. Praegu on ta rivaalide kriitika all, kuna on narkodiilerite suhtes liiga leebe. Nende hulka kuuluvad politsei suuremad volitused karistuste määramisel – mida politsei on ära kasutanud.

Siseministeeriumi karistusameti andmetel on riigis liiklusega mitteseotud trahvide arv kasvanud kuus korda. 1.54. aastal oli see 2018 miljonit võrrelduna 240,000 2018ga 2020. aastal. Liiklusega mitteseotud trahvide arv kasvas 19. aastal pärast mitut COVID-XNUMX sulgemist enam kui kuus korda.

Trahvide eesmärk on vähendada õigussüsteemi koormust, hoides väiksemad õigusrikkumised kohtust eemal. Kriitikud väidavad, et karistused võimaldavad politseil ilma vastutuseta otsustada, milliseid sanktsioone nad soovivad. Advokaadid ja õiguste eestkõnelejad väidavad, et see võim on viinud selleni, et politsei on võtnud sihikule vaesed ja etnilised vähemused, mille tulemusena on mõned inimesed suurte võlgade käes.

Prantsuse seadused piiravad andmete kogumist üksikisiku rassi ja etnilise kuuluvuse kohta. Seetõttu on ametiasutustel raske hinnata trahvide mõju etnilistele vähemustele. Siiski kogub rahvaloendus immigrantide kohta nii nende sünnikoha kui ka kodakondsuse põhjal teatavat teavet. Prantsusmaa rahvaloenduse andmete ja trahvidega seotud politseiandmete analüüs näitab, et suure immigrantarvuga piirkondades on trahve tõstetud.

reklaam

Alice Achache, advokaat, kes esindab Pariisi elanikke, kes vaidlustavad trahvid, ütles, et "seal on süsteemne diskrimineerimine".

Macron teatas varem, et Prantsusmaa politseijõududes ei ole süsteemset rassismi. Riigipolitsei ja tema büroo küsimustele ei vastanud. Siseministeerium küsimustele ei vastanud. Teisi riike, näiteks USA-d või Suurbritanniat, on süüdistatud vähemuste liigses kontrollimises ja neile sanktsioonide kehtestamises.

Epinay-sous-Senartis enam kui kahe aastakümne kestnud politseiraportite läbivaatamisel leiti, et enam kui 80% vähemalt ühe trahviga juhtudest leidis aset kahes Assami lähedal asuvas piirkonnas. Elanikud väidavad, et paljud neist peredest on etnilised vähemused. Kohaliku politsei andmetel pärinesid 403 teatest 478 trahve ajavahemikus aprillist 2018 kuni juulini 2020 sellest piirkonnast. Andmete kohaselt oli valdaval enamusel trahvitutest araabia ja Aafrika perekonnanimed.

Valitsuse mõttekoja France Strategie andmetel on enam kui kolmandik (33%) Epinay-sous-Senart'i elanikest vanuses 25–54 pärit mitte-Euroopast pärit immigrantidest. Ka üle poole linna lastest on 2017. aasta rahvaloenduse andmetel mitte-Euroopa päritolu.

Suurte trahvide muster piirkondades, kus immigrandid elavad, on kooskõlas kogu Prantsusmaal levinud mustriga. Prantsusmaa strateegia andmetele tuginedes määras politsei viies Pariisi linnaosas, kus on kõige rohkem väljaspool Euroopat pärit elanikke, 58 COVIDiga seotud karistust 1,000 elaniku kohta. See on 40% rohkem kui teistes piirkondades, kus iga 42 elaniku kohta määrati peaaegu 1,000 trahvi. France Strategie arvud näitavad, et see näitaja on umbes 40% kõrgem.

Riiklikult oli pandeemiaga seotud karistuste määr piirkondades, kus sisserändajate kontsentratsioon on suur, 54% kõrgem kui mujal 2020. aasta märtsi keskpaigast 2020. aasta mai keskpaigani. See juhtus riigi esimese riikliku sulgemise ajal.

Kaitsjate ja adressaatide sõnul võib politsei teha ka kaugtrahvi ja trahvida sama isikut korduvalt. Need inimesed väidavad, et vähemused kannavad korduvate ja kaugete trahvide raskust, mis suurendab kahtlusi, et politsei sihib etnilisi kogukondi.

Õigusekspertide hinnangul rikub trahvide määramine kaugjuhtimisega politseimenetlusi liiklusega mitteseotud rikkumiste puhul. Philippe Astruc on Rennes'i prokurör. Ta juhib Rennes'i kontorit, mis töötleb trahve, mida üksikisikud üle kogu riigi vaidlustavad. Ta ütles, et politsei ei tohiks trahvi teha ilma reeglirikkujat peatamata, välja arvatud teatud liiklusega seotud rikkumised.

Mõned trahvi saajaid esindavad advokaadid väidavad, et kaugtrahvimine toimub reeglitest hoolimata. Pariisi advokaat Achache väitis, et politseil on inimeste nimed, kuna nad kontrollivad regulaarselt isikut. Mõnikord ei tea saajad, et neile trahvitakse.

Mõned teadlased väidavad, et trahvimise tavade erapoolikust on raske tõestada. Sotsioloogid väitsid ka, et trahvimäärade geograafilist erinevust võivad põhjustada muud tegurid. Nende hulka kuuluvad kõrgem kuritegevuse tase või suurem politseipatrullide kontsentratsioon.

Aline Daillere on Pariisi Saclay ülikooli sotsioloog, kes õpib politseitööd. Ta ütles, et analüüs näitas, et "teatud elanikkonna kategooriad" saavad sageli trahvi, enamasti vaestest linnaosadest pärit noored mehed, kes on vähemused või keda peetakse vähemusrühmadeks. Ta pakkus, et politsei võib ühe võimaliku selgitusena võtta sihikule vähemused. Ta ütles, et diskrimineerimist on võimatu tõestada ilma tõenditeta, mis näitavad, et politsei kohtleb erinevatest rahvustest inimesi erinevalt. Selliseid andmeid pole olemas.

Augustin Dumas oli Epinay-sous-Senarti munitsipaalpolitseiülem alates 2020. aasta suvest. Ta eitas sihtimist ühelegi konkreetsele elanikkonnarühmale või -piirkonnale ja ütles, et politsei reageeris ainult elanike kaebustele. Dumas, kes on nüüd lähedal asuvas külas valitud ametnik, märkis, et "kui keegi teeb midagi valesti, peate tegutsema."

Viis aastat tagasi tsentristlikul platvormil võimule valitud Macron on parempoolsete karmi konkurentsi tingimustes tugevdanud oma seadus- ja korrapoliitikat. Õiguste kaitsjad väidavad, et Macroni valitsus on nõrgendanud kodanikuvabadusi ja andnud võimudele suuremad volitused. Võimalus mošeesid ilma kohtuprotsessita sulgeda.

Laiendatud politseivolitused annavad nüüd õiguse teha trahve kohapeal. Alates 2020. aastast on nüüd võimalikud mitmed uued süüteod. Nende hulka kuuluvad narkootikumide tarbimine ja hoonetes loksumine. Osana suuremast turvaseaduse eelnõust soovib valitsus politseitrahve tõsta. Seadusandjad lähevad sel kuul hääletusele.

Siseminister Gerald Darmanin teatas oktoobris ülemkojale, et trahvide kavandatava tõstmise eesmärk on pakkuda "tõhusust ja lihtsust". Darmanin, kes oli novembris järjekordse arutelu käigus alamkoja liige, eitas politsei trahvide määramisel rassilist profileerimist.

Valitsuse uued kavandatavad trahvid, mis hõlmavad karistusi nagu grafiti ja varguse bensiin, kantakse isiku karistusregistrisse. See on vastupidine trahvidele väiksemate rikkumiste eest, nagu müra tekitamine, prügistamine või sulgemispiirangute rikkumine. Mõned kriitikud peavad murettekitavaks kohtuliku järelevalve puudumist.

Sotsioloog Daillere nentis, et kohtusaali asemel jaluletakse tänavatel. "Kui me kohtuniku ette ei lähe, siis mis takistab politseinikul karistust määramast, kuigi rikkumist pole olnud?"

Assam sündis Prantsusmaal Maroko vanematele. Ta ütles, et politsei on temast ja teistest immigrantidest stereotüüpe kujundanud ning tema kohta eelarvamusi avaldanud. Assam ütles, et politsei peatab teda sageli, mistõttu ta tunneb end kaaskodanikega vähem võrdsena. Assam ütles: "Me oleme tavalised inimesed, nagu kõik teisedki. Oleme prantslased ja oleme uhked, et oleme prantslased." Ta rääkis selle aasta alguses kohalikus kohvikus kohvi kõrvale.

Epinay-sous-Senart asub umbes 30 km Pariisi kesklinnast kagus ja seal elab veidi üle 12,000 30 inimese. Epinay-sous-Senarti ajalooline kvartal asub umbes 12,000 kilomeetrit Pariisi kesklinnast kagus. See oli koduks väikesele, veidi üle XNUMX XNUMX elanikule.

Assam elab siin linna uuemas piirkonnas nimega "Les Cineastes". See on kaasaegsete kortermajade kollektsioon, mida teenindavad nii kohvik kui ka mõned poed. See ja naabruses asuv naabruskond oli koht, kus vaadeldava kaheaastase perioodi jooksul määrati suurem osa trahve.

Siseministeeriumi 2021. aasta andmete kohaselt on vägivaldsete ja vägivallatute kuritegude määr Epinay-sous-Senartis madalam kui teistes sama osakonna Pariisi piirkondades ja linnades.

Linna toonane paremtsentristlik linnapea nimetas Dumas’ munitsipaalpolitsei juhiks 2017. aastal. Ta ütles, et tema eesmärk on võidelda asotsiaalse käitumise, narkoäri ja muu kuritegevusega.

Selgus, et mõnele inimesele määrati mitu trahvi. Uuritud 185 politseiteatisega oli seotud kokku 478 inimest. Saadud politseiandmetel sai ligikaudu viiendik trahvi kolme või enama intsidendi eest. Samuti vaadati üle politsei aruannete sisu ja leiti, et mõned isikud said täpselt sama juhtumi eest mitu trahvi. Paljud trahvid määrati ka vastavalt kohalikele määrustele, mis keelavad väljas kogunemised või lubavad politseil teatud piirkondades inimesi peatada.

Linna andmetel karistati Hassan Bouchoufi rohkem kui kahekümne kuuel korral. 37-aastane vabrikutööline ütles, et politsei käsib tal edasi liikuda või sõpru trahvida, kui nad teda koos sõpradega väljas näevad. Seda isegi pärast seda, kui nad metsa kolisid.

Ta ütles: "Keda ma segan? Kas ma segan oravaid?"

9. augusti riigikassa kokkuvõtte kohaselt võlgneb Bouchouf riigikassale aastatel 20,000–2017 saadud trahvide eest enam kui 2020 XNUMX eurot.

Dumas ei vabandanud korduvate trahvide määramise pärast. Dumas nentis, et korduvalt trahvi saanud inimesed on olnud süüdi korduvates rikkumistes.

Küsimustele Assami või Bouchoufi makstud trahvide kohta Essonne'i politseijaoskond ei vastanud.

Kahe ametniku, linnapea ja enam kui kümne küsitletud elaniku, Epinay-sous-Senarti uue politseijuhi ja linnapea sõnul on trahvide määramisel olnud vähem. Epinay-sous-Senarti linnapea kabinet ei vastanud andmete küsimisele.

Damien Allouch (2020. aasta juunis valitud linna vasaktsentristlik linnapea) ütles, et kuigi politsei jätkab vajadusel karistuste määramist, ütles ta, et antisotsiaalset käitumist saab käsitleda muude meetoditega. Ta ütles: "Mõnikord piisab arutelust."

Allouch ei vastanud küsimustele vallalt varasemate politseiandmete kohta.

Georges Pujals oli linnapea aastatel 2000–2020. Ta nimetas Dumas' ametisse ja eitas politseipoolset diskrimineerimist. Ta märkis, et politsei kohaldas sulgemise ajal COVIDiga seotud reegleid ja väike grupp inimesi, kellele määrati mitu trahvi, on politseile hästi teada. Ta ütles, et riigiprokurör teostab järelevalvet munitsipaalpolitseinike üle, kes vastutavad korrakaitse eest.

VÕITLUS TAGASI

Assami trahvid viisid politseiga veelgi sügavamasse segadusse

Tunnistajate ja mõlema mehe sõnul astus Assam Dumas'ga suuliselt vastu pärast seda, kui sai teada 2020. aasta aprilli trahvidest. Dumas väidab, et Assam ähvardas ta tappa, samas kui Assam väidab, et ta ainult solvas Dumast. Mõlemad mehed väitsid, et füüsilist vägivalda ei olnud. Assami sõnul arreteeriti Assam tema kodus järgmisel hommikul.

Kohtudokumentide kohaselt tunnistas Evry kohus Assami süüdi 2020. aasta novembris riigiametniku vastu suunatud vägivallas ja ähvardustes. Assami advokaat Clara Gandin teatas, et Assam kaebab kuuekuulise tingimisi karistuse edasi ja tema kaebust arutatakse detsembris. Gandin teatas, et politsei oli piirkonnas noori ahistanud ja ta kavatseb väita, et see provokatsioon nõuab kergemat karistust.

Assam vaidlustas erinevatel põhjustel ka üheksa trahvi, mille ta sai 2020. aasta aprillis toidupoe reisi eest, ja veel neli trahvi alates 2020. aasta maist. Gandin väitis, et Assamit ei peatatud ühelgi neist juhtumitest ja et politsei teated ei sisaldanud piisavalt üksikasju. Gandin ütles, et politseikohus tühistas novembris kaks COVID-19-ga seotud trahvi. Gandin jätkab vaidlustamist 11 muu trahvi üle, sealhulgas mitme, mis on seotud neljarattalise jalgrattaga, mida ta oma toidupoes kasutas.

Epinay-sous-Senartis ja teistes Pariisi piirkonna teistes piirkondades avastati vähemalt 45 inimest, kes väidavad, et neile määrati trahv, ei olnud politseiametnikuga rääkinud. Seda nii adressaatide kui ka nende advokaatide sõnul. Advokaatide sõnul määrati trahvid antisotsiaalse käitumise, näiteks müra tekitamise ja rikkumiste lukustamise eest. Peaaegu kõik inimesed olid immigrantide või nende nimede põhjal immigrantide järeltulijad.

Assami ja kohaliku ametniku sõnul kaebas Assam politseiintervjuus pärast 2020. aasta aprillis vahistamist väikeste trahvide üle. See viis prokuratuuri ülevaatamiseni, mille käigus selgus, et politsei oli Assamile määranud kaugtrahvid, teatas see isik.

Kohaliku prokuratuuri teatel ei saanud ta Assami juhtumit kommenteerida. Ta teatas aga, et on saanud 2020. aasta kaebuse kaugtrahvide kohta ja saatis linnapeadele meeldetuletuskirja.

"See kinnitab prokuröri täielikku teadlikkust kaugtrahvimisest," ütles Assami advokaat Gandin.

"POLITSEI AHISTAMINE"

Lisaks politseitrahvide kriitikale on ka teisi väiteid, et politsei diskrimineeris inimesi. Politsei identiteedikontroll on olnud süttimispunkt.

Pariisi 2021. aasta apellatsioonikohus tegi olulise otsuse ja leidis, et 2017. aastal kontrolliti Pariisi jaamas kolme keskkooliõpilase identiteedikontrolli põhjusena diskrimineerimist. Nad olid Maroko, Mali ja Komooride päritolu Prantsusmaa kodanikud. Kohus märkis, et igale eraisikule mõisteti välja 1,500 eurot kahjutasu ja kohtukulud.

Assam koos enam kui 30 Epinay-sous Senarti elanikuga esitasid Defenceur des Droitsile (Prantsuse osariigi õiguste valvur) kaebuse selle kohta, kuidas politsei pandeemia ajal trahvidega tegeles.

Gandini ja teiste koostatud 2021. aasta aprilli avalduses märgiti, et kaugtrahvimine on Põhja-Aafrika ja Sahara-taguse Aafrika päritolu noorte meeste "süsteemne diskrimineerimine". Ta väidab, et politsei tegeles kaugtrahvimisega ja korduvate trahvidega. Seda kirjeldatakse kui politsei ahistamist.

Sellest ajast peale on kaebused politsei trahvide kohta sagenenud. 60 elanikku kolmest Pariisi linnaosast esitasid märtsis Defenceur des Droitsile ühiskaebuse sarnaste väidetega. Asjaga kursis oleva inimese sõnul on valvekoera peale esitatud umbes 10 kaebust politseinike ebakorrektsete trahvide kohta, millest enamik on pariislased. Valvekoera pressiesindaja ütles, et kuigi nad võivad anda poliitilisi soovitusi ja vaidlustada õiguste rikkumisi, ei ole neil õigust ega volitusi kohtu- või halduskorraldusi tühistada.

Defenceur des Droitsi juht Claire Hedon keeldus sonde kommenteerimast. Ta ütles, et trahve saab määrata meelevaldselt ja neid on raske vaidlustada. Ta märkis, et õigluse põhimõtet tuleb edasi kaevata.

Juristid ütlevad, et trahvide tagajärjel kogunenud võlad võivad üksikisikuid jätkuvalt koormata.

Novembris esinenud Assam teatas hiljuti, et leidis pärast tööpuudust müüjana. Assam ütles, et ta saab jätkuvalt teateid tema kohtumenetluste kohta ja võimudelt kirju, kus ähvardatakse saata kohtutäitureid või arestida raha, mida ta võlgneb. Ta ütles, et hoiatused tekitavad temas stressi.

Ta ütles: "Kirjad jõuavad mu koju, ma ei ava neid enam."

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid