Ühenda meile

Euroopa komisjoni

NextGenerationEU: komisjon toetab Soome läbivaadatud taastamis- ja vastupidavuskava

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjonil on positiivselt hinnatud Soome läbivaadatud taastumis- ja taastumiskava. 26. jaanuaril oli Soome taotlenud kahe kavas sisalduva investeeringu eemaldamist, millest üks oli seotud hoonete fossiilkütustel põhinevate küttesüsteemide asendamisega väiksema süsinikdioksiidi heitega süsteemidega ja teine ​​erasõidukite laadimise infrastruktuuriga. Soome jätkab nende meetmete rakendamist riiklike vahenditega. Soome oli taotlenud ka 18 oma kavas sisalduva meetme muutmist, et kajastada RRFi toetuste vähendamist.

Taastamis- ja vastupidavusrahastu (RRF) määruse kohaselt võib liikmesriik piiratud ja täpselt määratletud juhtudel taotleda oma plaani läbivaatamist. Soome taotlus põhineb vajadusel arvesse võtta läbivaatamine oma maksimaalsest RRF-toetusest2.1 miljardilt eurolt 1.8 miljardile eurole. Muudatus on osa 2022. aasta juunist ajakohastama RRF toetuste eraldamise võtmesse. See kõiki liikmesriike puudutav uuendus võtab arvesse erinevust riikide reaalse ja hinnangulise SKT kasvu vahel aastatel 2020–2022. Soome poolt 2022. aasta juuni ajakohastamise järel eraldatud RRF-i toetuste väiksem eraldamine on suhteliselt parema majandustulemuse tulemus aastal 2020 ja 2021, kui esialgu ette nähtud.

Komisjon leiab, et tema rahaeraldise vähendamine õigustab Soome taotletud muudatusi. Pärast läbivaadatud kava hindamist RF-määruses sätestatud 11 kriteeriumi alusel jõudis komisjon järeldusele, et Soome plaan vastab endiselt neile ja et muudatused ei mõjuta selle üldist ambitsiooni. Nõukogul on nüüd neli nädalat aega, et võtta vastu komisjoni ettepanek läbivaadatud kava heakskiitmise kohta.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid