Ühenda meile

Hiina

Majanduse taastumine pärast pandeemiat ELi-Hiina kodanikuühiskonna ümarlaua keskmes

JAGA:

avaldatud

on

Pärast kaheaastast pausi pidas EL-Hiina kodanikuühiskonna ümarlaud 14. detsembril hübriidformaadis iga-aastase koosoleku. Ümarlaud võimaldas osalejatel pidada avatud arutelu COVID-i järgse majanduse taastumise ja võimaliku EL-Hiina koostöö üle, jätmata vahele keerulisi küsimusi.

Kohtumisel rõhutas EMSK president Christa Schweng vajadust jätkuva dialoogi järele, mis põhineb vastastikusel austusel, vastastikkuse põhimõttel ja üksteiselt õppimise huvil. "Avatud ja vahetu dialoog loeb, eriti kui omada erinevaid seisukohti. Olen veendunud, et Euroopa kodanikuühiskonna organisatsioonid saavad sellesse palju väärtust tuua," rõhutas Schweng.

Ühisavalduses, millele on alla kirjutanud kaaseesistujad Christa Schweng (EMSK president) ja Zhang Qingli (Hiina majandus- ja sotsiaalnõukogu esimees), kutsutakse üles tegema rohkem ja paremat rahvusvahelist koostööd kodanikuühiskonna organisatsioonide vahel ning nende kaasamist, olenemata sellest, kas see põhineb kaubandusel. lepingu, investeerimislepingu või mõne muu partnerluse kohta. Ühisavalduses rõhutatakse ka, et majanduse elavnemine ja kaubandussuhted on lahutamatud põhiväärtuste, õiguste ja turuvabaduste järgimisest ja austamisest. Mõlemad pooled, austades teineteise erinevusi, kohustuvad ühiselt edendama põhiväärtusi, sealhulgas õigusi, vabadust ja inimväärikust.

EMSK ja CESC osalemine ELi-Hiina ümarlaua raames on oluline panus koostöömõõtmesse ELi ja Hiina vaheliste suhete üldises kontekstis. Kodanikuühiskonna esindajate sekkumised ei piirdu mittevaidlusteta teemadega, vaid puudutavad ka keerulisi teemasid ning nõuavad inimõiguste austamist ja kodanikuühiskonna kaasamist.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid